Dauguma migrantų atvyko iš Pakistano ir Bangladešo ir veikiausiai bus grąžinti į Kroatiją, nurodė policija.

Nors pasienyje su Kroatija sulaikoma nemažai asmenų, atvejų, kai vienu metu areštuojama tiek daug atvykėlių, pasitaiko retai.

„Iš viso sekmadienio vakarą skirtingose vietose buvo sulaikyta 113 nelegalių migrantų“ netoli Ilirska Bistricos miestelio, esančio prie pietinės sienos su Kroatija, pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė slovėnų policijos atstovė Anita Leskovec.

Ilirska Bistricos meras Emilis Rojcas visuomeniniam radijui „Slovenija“ pareiškė, kad pastarosiomis savaitėmis vis dažniau buvo bandoma patekti į šalies teritoriją.

Anksčiau savaitgalį policija Ilirska Bistricos apylinkėse sulaikė apie 30 migrantų, o dar 34 atvykėliai buvo aptikti Belgijos piliečio vairuotame mikroautobuse Celėje, esančioje į šiaurės rytus nuo sostinės Liublianos, pranešė Slovėnijos naujienų agentūra STA.

Vidaus reikalų ministras Alešas Hojsas per pirmadienį surengtą spaudos konferenciją pareiškė, jog „visi šie atvejai, įskaitant įvykusį Ilirska Bistricoje, rodo, kad klesti organizuota nelegalios prekybos žmonėmis rinka“.

Ministras pridūrė, kad Slovėnijos kalėjimuose šiuo metu yra apie 100 migrantus neteisėtai gabenusių asmenų, o tai esą rodo, kad prekyba žmonėmis yra pasiekusi piką.

Per pirmuosius aštuonis 2020 metų mėnesius šalyje iš viso buvo užregistruoti 10 223 neteisėti sienos kirtimai.

Nepaisant suvaržymų, kurie buvo anksčiau šiemet buvo įvesti dėl COVID-19 pandemijos, tokių atvejų padaugėjo 3,3 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Remiantis policijos statistika, dauguma šiemet sulaikytų atvykėlių yra kilę iš Pakistano ir Maroko.