„Teismas atidėjo tolesnį svarstymą iki 2020 metų lapkričio 3 dienos“, – tviteryje parašė teismo atstovai.

Planuojama, kad tą mėnesį gynyba pateiks teismui klausimus, dėl kurių norėtų paprašyti atlikti papildomą tyrimą.

Per pirmadienį įvykusį posėdį gynyba pranešė, kad vienas kaltinamųjų byloje Olegas Pulatovas nori kuo greičiau pateikti paaiškinimus Nyderlandų teismui. Tačiau kol kas neaišku, kada ir kokia forma tai būtų galima padaryti.

„Pulatovas norėtų kuo anksčiau kreiptis į teismą“, – sakė jo advokatė Sabine ten Doesschate.

Tačiau kaltinamojo advokatai olandai nesutinka, kad jų klientas atvyktų į Nyderlandus, nes už Rusijos ribų jam gresia areštas.

„Spręsime, kada ir kokiu būdu organizuosime (O. Pulatovo kreipimąsi į teismą)“, – sakė S. ten Doesschate.

Teisininkė paaiškino, kad Nyderlandų advokatams neseniai pavyko susitikti su juo Rusijoje. Anot S. ten Doesschate, vyras patikino, jog neturi nieko bendra su lėktuvo numušimu.

Šių metų kovą Nyderlanduose prasidėjo keturių byloje dėl MH17 katastrofos figūruojančių kaltinamųjų – rusų Igorio Girkino, Olego Pulatovo, Sergejaus Dubinskio ir ukrainiečio Leonido Charčenkos – teismas.

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą 2014 metų liepos 17-ąją skridęs orlaivis „Boeing 777“ buvo numuštas virš prorusiškų separatistų kontroliuojamos Rytų Ukrainos teritorijos. Visi 298 lėktuvo keleiviai ir įgulos nariai žuvo. Daugiau kaip du trečdaliai aukų – 196 – buvo olandai.

2016 metais tarptautinė tyrėjų grupė priėjo išvadą, kad laineris buvo numuštas raketa, paleista iš oro erdvės gynybos sistemos „Buk“.

Pasak prokurorų, už šios ginkluotės įvežimą į prorusiškų separatistų kontroliuojamą Rytų Ukrainos teritoriją galėjo būti atsakingi minėti kaltinamieji.

O. Pulatovui, I. Girkinui, S. Dubinskiui ir L. Charčenkai Nyderlandų prokurorai pareiškė kaltinimus nužudymu, ir jei bus pripažinta jų kaltė, jiems gresia laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės.

Rusija jau seniai neigia esanti kaip nors susijusi su lėktuvo MH17 numušimu ir yra pateikusi virtinę alternatyvių versijų, kaip įvyko ta katastrofa.