Armėnijos gynybos ministerijos pareigūno teigimu, „naktį tęsėsi intensyvūs susirėmimai“, o Gynybos ministerijos atstovai regione patvirtino, kad žuvo dar 15 kariškių. Bendras žuvusiųjų skaičius nuo sekmadienio, kai prasidėjo susirėmimai, jau siekia 39.

Armėnija ir Azerbaidžanas į konfliktą dėl Kalnų Karabacho, nuo Azerbaidžano atsiskyrusio ir Armėnijos remiamo separatistinio regiono, yra įsitraukusios nuo dešimto dešimtmečio pradžios. Aukų pareikalavusių susirėmimų jau buvo 2016 m. bei kiek anksčiau šiemet.

Baku pranešė apie tolesnį puolimą. Azerbaidžano pajėgos „apšaudo priešus artilerija, rengia antskrydžius ir perėmė kelias strategines pozicijas Talyšų kaime“, skelbė Azerbaidžano gynybos ministerija ir pranešė, jog „priešas traukiasi“.

Pasaulio šalių lyderiai, sekmadienį prasidėjus ginkluotiems susirėmimas, paragino nutraukti Azerbaidžano ir Armėnijos separatistų kovą Kalnų Karabacho regione. Tarptautinė bendruomenė įspėjo dėl galimo visuotinio konflikto, į kurį galimai įsitrauktų tokios regioninės jėgos kaip Rusija ir Turkija.