Kaip pažymi portalas, A. Merkel tokiu „neįprastu gestu pabrėžė Vokietijos vyriausybės solidarumą su A. Navalnu“. Ji aplankė opozicionierių „visiško slaptumo sąlygomis“, kai jis dar gulėjo ligoninės lovoje, rašo „Spiegel“.

Pasak leidinio, A. Merkel vizitas yra dar vienas įrodymas, jog kanclerė neketina atsisakyti A. Navalno bylos tyrimo ir mėgins išsiaiškinti visas su juo susijusio incidento aplinkybes.

44-erių Kremliaus kritikas ir kovotojas su korupcija buvo apnuodytas praėjusį mėnesį. A. Navalnas neteko sąmonės lėktuvu skrisdamas iš Tomsko į Maskvą, o po kelių dienų, praleistų Omsko ligoninėje, buvo nuskraidintas į Berlyną.

Berlyno ligoninėje jis praleido 32 dienas, 24 iš jų – intensyviosios terapijos skyriuje.

Vokietijos specialistų teigimu, toksikologiniai tyrimai „nepaneigiamai įrodo“, kad A. Navalnas buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia „Novičiok“ medžiaga.

Navalnas patvirtino, kad jį ligoninėje aplankė Merkel

Apnuodytas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas patvirtino, kad Vokietijos kanclerė Angela Merkel aplankė jį „Charite“ ligoninėje Berlyne. Susitikimas, anot jo, buvo ne slaptas, o veikiau privatus. Jis labai dėkingas A. Merkel už apsilankymą, pirmadienį tviteryje rašė A. Navalnas, kuriuo remiasi agentūra „Reuters“.

Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas taip pat sakė, kad tai buvo „asmeninis vizitas“. Kitų detalių jis komentuoti nenorėjo.