Turkija yra viena pagrindinių Bakų sąjungininkų, kurią sieja kultūriniai ir kalbiniai ryšiai su Azerbaidžanu. Ankara nepalaiko diplomatinių santykių su Jerevanu dėl šalių konflikto, susijusio su masinėmis armėnų žudynėmis Osmanų imperijos laikotarpiu, ką Armėnija laiko genocidu.

„Turkijos žmonės, kaip visada, palaikys mūsų azerbaidžaniečius brolius visomis išgalėmis“, – tviteryje pareiškė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

Jis taip pat apkaltino Armėniją „esant didžiausia grėsme taikai ir stabilumui regione“ ir sukritikavo tarptautinę bendruomenę dėl „reikalingos ir pakankamos reakcijos“ į Armėnijos „agresiją“ stokos.

R. T. Erdoganas taip pat pranešė, kad telefonu kalbėjosi su Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Aljevu ir pokalbio metu „tapo jo apgalvotos ir ryžtingos pozicijos liudininku“.

„Armėnijos agresija yra didžiausia kliūtis taikai ir stabilumui Kaukaze, ir ji turėtų atsisakyti šios agresijos, kuri įstums regioną į ugnį“, – išplatintame pareiškime sakė Turkijos gynybos ministras Hulusi Akaras.

Turkijos prezidento atstovas spaudai Ibrahimas Kalinmas „griežtai“ pasmerkė susirėmimus ir pareiškė, kad Armėnija „dar kartą pažeidę tarptautinę teisę“. Jis paragino tarptautinę bendruomenę „nurodyti nutraukti šią pavojingą provokaciją“.

Sekmadienį telefoninio pokalbio metu kilusią krizę aptarė ir Turkijos ir Rusijos užsienio reikalų ministrai Mevlutas Cavusoglu ir Sergejus Lavrovas pranešė turkų diplomatinis šaltinis, nepateikęs daugiau detalių.