Gagikas Carukianas, turtingiausias Armėnijos politikas ir klestinčios Armėnijos partijos lyderis, pareiškė, kad kaltinimai yra pagrįsti politiniais motyvais.

G. Carukianui pareikšti kaltinimai dėl nelegalaus lošimų verslo, dėl kurio valstybės iždas neteko maždaug 60 mln. JAV dolerių.

Prokurorai taip pat apkaltino politiką „balsų pirkimu“ per 2017 metų parlamento rinkimus.

G. Carukiano advokatas Samvelas Dilbandianas naujienų agentūrai AFP teigė ketinantis skųsti teismo nutartį, kuri buvo paskelbta penktadienio vakarą.

Pats G. Carukianas nedalyvavo teisme ir laukė suėmimo prie nacionalinio saugumo tarnybos pastato. Politikas pareiškė, kad jo persekiojimas buvo ministro pirmininko Nikolo Pašiniano „politinis nurodymas“.

„Tie, kurie įvykdė tą įsakymą, labai greitai bus patraukti atsakomybėn“, – teigė jis žurnalistams.

Praėjusią savaitę 63 metų G. Carukianas paskelbė masinius protesto mitingus prieš N. Pašinianą, kurį jis apkaltino netinkamai tvarkant šalies ekonomiką.

Birželį įstatymų leidėjai panaikino G. Carukianas parlamentinę neliečiamybę ir leido prokurorams pradėti jo atžvilgiu baudžiamąjį tyrimą.

Reformatorius ir kovotojas su korupcija N. Pašinianas atėjo į valdžią 2018 metais.

G. Carukiano baudžiamasis persekiojimas yra naujausias tyrimas N. Pašiniano vyriausybės inicijuotų aukšto lygio antikorupcinių bylų serijoje.

Prokremliškos opozicijos lyderio partija turi 25 vietas 132 narių parlamente.

G. Carukiano verslo imperija apima viešbučius, kazino, prekybos centrus ir baldų gamybą.

Nuo 2005 metų jis yra Armėnijos nacionalinio olimpinio komiteto prezidentas.