Du aukšto rango ES diplomatinės tarnybos pareigūnai išvyko į Karakasą, prisidedami prie tarptautinės bendruomenės pastangų išspręsti besitęsiančią politinę krizę Venesueloje.

Venesueloje ketinama surengti parlamento rinkimus gruodžio 6 dieną, tačiau Europos ir Lotynų Amerikos šalys, sudarančios Tarptautinę kontaktinę grupę (TKG), atmetė prezidento Nicolas Maduro kvietimą atsiųsti stebėtojų, teigdamos, kad balsavimas nebus nei laisvas, nei teisingas.

„Šie pareigūnai susitiks su visais pašnekovais – politinėmis jėgomis, opozicija, pilietine visuomene, privačiuoju sektoriumi ir Bažnyčia“, – žurnalistams Briuselyje sakė ES atstovė užsienio reikalams Nabila Massrali.

„Neseniai dirbo kelios skirtingų formatų TKG misijos, siekiančios to paties tikslo“, – pridūrė ji.

JAV jau yra sakiusios, kad niekaip neprisidės prie „dar vienerių suklastotų rinkimų įteisinimo“ Venesueloje, N. Maduro vyriausybei pakvietus JT ir ES stebėti balsavimo procesą.

Pernai sausį Nacionalinio Susirinkimo pirmininkas Juanas Guaido užginčijo N. Maduro autoritetą, teigdamas, kad pastarasis buvo perrinktas per suklastotus rinkimus, ir pasiskelbė laikinuoju prezidentu.

N. Guaido netrukus išreiškė palaikymą daugiau nei 50 šalių, įskaitant JAV.