Luisvilio policija anksti penktadienį pranešė, kad demonstrantai buvo areštuoti prieš 1 val., dėl įvairių kaltinimų, įskaitant kaltinimus neteisėtu susibūrimu, nesiskirstymu ir riaušėmis.

Pareigūnai teigia, kad protestuotojai išdaužė vieno restorano langus, apgadino miesto autobusų, bandė sukelti gaisrą ir gatvėje paleido signalinę raketą.

Policija taip pat paneigė socialiniuose tinkluose pasirodžiusią informaciją, esą pareigūnai laukė teisininkų sprendimo, ar gali “šturmuoti“ privatų Bažnyčios objektą, kur buvo susirinkę šimtai protestuotojų, norėjusių išvengti arešto mieste įsigaliojus komendanto valandai.

Protestuotojai išsiskirstė maždaug 23 valandą, po derybų su riaušių policija, kuri taip pat atsitraukė.

B. Taylor, greitosios pagalbos skyriaus darbuotoja, buvo nušauta savo bute kovo mėnesį, kai trys Luisvilio policininkai, dėvėję civilinius drabužius, įsiveržė į jos namus su tyrimą dėl narkotikų atliekančių pareigūnų išduotu kratos orderiu.

Moters mirtis išprovokavo kelias savaites vykusius antirasistinius protestus Luisvilyje, Kentukyje, ir dar labiau pakurstė kampaniją prieš rasizmą ir policijos brutalumą, kuri kilo Jungtinėse Valstijose ir išplito po visą pasaulį.

Teisėja trečiadienį paskelbė tris kaltinimus dėl „neatsakingo pavojaus sukėlimo“, kuriuos didžioji žiuri iškėlė Brettui Hankisonui, vienam iš trijų policijos pareigūnų, dalyvavusių moters gyvybės pareikalavusiame incidente.

Kaltinimai yra susiję su šūviais, kuriuos pareigūnas paleido į kaimyninį namą, bet nei jis, nei abu jo kolegos nebus kaltinami dėl judėjimo „Black Lives Matter“ („Juodaodžių gyvybės svarbios“, BLM) simboliu tapusios B. Taylor nužudymo.