„YouGov“ duomenimis, buvęs JAV prezidentas, pirmą kartą nuo 2014 m., kai pradėta rengti „Žmonių, kuriais pasaulyje labiausiai žavimasi“ apklausa, atsidūrė vyrų, kuriais labiausiai žavimasi, sąrašo viršuje.

Milijardierius, „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gates'as šį kartą liko antroje vietoje, nors pernai sąrašo viršuje buvo būtent jis.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, pagal „YouGov“ apklausos rezultatus, užima trečią vietą.
Šiemet moterimi, kuria pasaulyje labiausiai žavimasi, tapo Michelle Obama. Aktorė Angelina Jolie liko antroje vietoje, o karalienė Elžbieta II – trečioje. Pernai antrą vietą užėmė pranešėja Oprah Winfrey, o trečią – Angelina Jolie.

„YouGov“ apklausė 45 tūkst. žmonių iš 42 valstybių, apklausa buvo vykdoma dviem etapais. Pirmiausia respondentams užduotas atviro pobūdžio klausimas, kokiu vyru ir kokia moterimi yra labiausiai žavimasi. Iš jų pateiktų variantų buvo sudaryti du dvidešimties dažniausiai minimų vyrų ir dvidešimties dažniausiai minimų moterų sąrašai, o konkrečioms valstybėms skirti sąrašai buvo papildyti regione populiarių asmenų pavardėmis.

Galiausiai nuo gegužės iki rugsėjo buvo vykdomas antrasis apklausos etapas. Respondentų paprašyta iš variantų išsirinkti ir pažymėti, kuriais asmenimis jie patys labiausiai žavisi ir kuriuo asmeniu, jų manymu, yra labiausiai žavimasi pasaulyje. Suskaičiavus procentus buvo paskelbti rezultatai, aiškino „YouGov“ atstovai.