Įtariamasis apeliaciją teikė dėl nuteisimo Vokietijoje už 72 metų moters išžaginimą Portugalijoje 2005 metais. Ta byla nėra susijusi su tyrimu dėl M. McCann dingimo 2007 metais.

Tačiau tyrėjai Vokietijoje atidžiai stebėjo šią bylą, nes ji susijusi su tuo, ar įtariamas vokietis Christianas B. artimiausiais mėnesiais galėtų būti paleistas iš kalėjimo.

ETT sprendimas yra smūgis 43 metų įtariamajam. Teismas nusprendė, kad apkaltinamasis nuosprendis dėl išžaginimo yra pagrįstas, nes italų pareigūnai, areštavę įtariamąjį ir perdavę jį Vokietijos pareigūnams, sutiko, kad jis būtų teisiamas toje byloje.

Christianas B., kuris anksčiau ne kartą buvo teistas už lytinius nusikaltimus, įskaitant seksualinę prievartą prieš vaikus ir žaginimą, šiuo metu atlieka bausmę Vokietijos kalėjime už prekybą narkotikais, kuri baigsis 2021 metų sausio 7 dieną.

Jis kreipėsi dėl paleidimo pirma laiko ir galėjo būti paleistas, jei ETT būtų panaikinęs atskirą bausmę už išžaginimą Portugalijoje.

Ketvirtadienio sprendimas reiškia, kad pasibaigus bausmės už narkotikų kontrabandą laikui prasidės įkalinimo bausmė už išžaginimą.

M. McCann, dar vadinama Maddie (Medi), dingo 2007-aisiais beveik prieš pat savo ketvirtąjį gimtadienį, kai tėvai, palikę ją miegančią viešbučio kambaryje, su draugais vakarieniavo šalimais esančiame restorane Portugalijos Praja da Luso kurorte.

Nepaisant didžiulių tarptautinio masto paieškų, mergaitė rasta nebuvo. Dėl jos dingimo taip pat niekas nėra apkaltintas.

Šokiruojančiu posūkiu ilgametėje M. McCann paslaptingo dingimo istorijoje tapo vokiečių prokurorų birželį padarytas pareiškimas, kad Christianas B. galėjo pagrobti ir nužudyti mergaitę.