„Šiandien situacija Italijoje neabejotinai yra geresnė nei kitose Europos šalyse, mes esame labiau pasiruošę, taip pat ir mūsų sveikatos sistema, galimam koronaviruso plitimo spartėjimui“, – teigė G. Conte.

„Šiuo metu atmetu visuotinio karantino galimybę, jei prireiks, galime įvesti gerai apskaičiuotų tikslinių karantinų“, – žurnalistams sakė premjeras.

G. Conte taip pat tvirtino, kad ES siūlymas keisti migracijos ir prieglobsčio prašymo tvarką yra „pirmas žingsnis, tačiau to neužtenka“, todėl bendrija turėtų siekti įgyvendinti efektyvias migrantų sugrąžinimo ir privalomojo perkėlimo priemones.


Italijos vyriausybė nori dėl koronaviruso paskelbtą nepaprastąją padėtį pratęsti iki metų pabaigos. Tai leistų vyriausybei ir ateinančiais mėnesiais be parlamento pritarimo priimti sprendimus dėl tokių priemonių, kaip judėjimo ribojimai, ketvirtadienį rašo laikraštis „Il Messaggero“.

Italijos premjeras Giuseppe Conte sausio 31-ąją paskelbė nepaprastąją padėtį šešiems mėnesiams. Liepą ji buvo pratęsta iki spalio 31 dienos.

Italijoje nuo pandemijos pradžios mirė daugiau kaip 35 000 koronavirusu užsikrėtusių asmenų. Naujų infekcijų skaičius vėl auga.

Nepaprastoji padėtis Italijoje dažnai skelbiama po gamtos katastrofų – žemės drebėjimų ar potvynių, kad būtų užtikrinta geresnė gelbėjimo pajėgų koordinacija.

Sveikatos ministras Roberto Sperzana tuo tarpu patvirtino vyriausybės planus padidinti testavimo pajėgumus. „Šiuo metu kasdien atliekama 100 000 testų, tačiau mes norime šį skaičių padidinti. Testai yra strategiškai svarbūs, kad ateinančiais mėnesiais suvaldytume epidemiją“, - sakė jis.