„Viasna“ paskelbė daugiau kaip 115 žmonių, kurie, kaip teigiama, buvo areštuoti Minske, šalies pietvakariuose esančiame Breste ir kitur, vardus.

Baltarusijos teisėsaugos pareigūnai trečiadienį panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas vaikydami žmones, Minsko centre protestavusius prieš anksčiau trečiadienį įvykusią A. Lukašenkos inauguraciją.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Trečiadienio vakarą protestai prasidėjo Minske ir keliuose kituose Baltarusijos miestuose. Žmonės į gatves išėjo dėl anksčiau tądien vykusios slaptos A. Lukašenkos inauguracijos, kurioje dalyvavo tik jis ir jam palankūs valdžios pareigūnai.

Kelios Europos šalys, įskaitant Vokietiją, ir Jungtinės Valstijos sureagavo į A. Lukašenkos inauguraciją nepripažindamos jo teisėtu Baltarusijos prezidentu.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Laimėtoju pasiskelbė ilgametis Baltarusijos vadovas A. Lukašenka.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.