Pranešimas paskelbtas tuo metu, kai artima Kazachstano sąjungininkė Rusija ir toliau nepaliaujamai neigia parūpinanti samdiniuų paremti išpuolius prieš JT pripažintą Nacionalinio susitarimo vyriausybę.

Kazachstano pramonės ministerijos tinklalapyje paskelbtame pranešime teigiama, kad buvo sustabdytos „Azee Air“, „Sigma Airlines“ ir „Jenis Air“ veiklos licencijos.

Pareiškime sakoma, kad JT Saugumo Taryba laišku informavo Kazachstaną, jog minėtos trys oro linijų bendrovės pažeidė embargą šių metų vasario mėnesį.

Trijų vežėjų skrydžiai į Libiją „buvo vykdomi iš trečiųjų šalių“, pranešė ministerija, pažymėdama, kad Kazachstanas nėra atsakingas už oro linijų bendrovių veiklos stebėjimą už šalies ribų.

JT pareigūnai ne kartą perspėjo, kad užsienyje pagamintų ginklų tiekimas į Libiją kenkia pastangoms pasiekti taiką.

Chaosas Libijoje viešpatauja nuo NATO paremto 2011 metų sukilimo, per kurį buvo nuverstas ir nužudytas ilgametis diktatorius Muamaras Kadhafi.

Europos Sąjunga pirmadienį paskyrė sankcijas trims įmonėms, įskaitant vieną turkų bendrovę, už JT ginklų embargo Libijai pažeidimą, sukeldama piktą Ankaros reakciją.

Turkija ir Kataras palaiko Nacionalinio susitarimo vyriausybę, tuo tarpu Jungtiniai Arabų Emyratai, Egiptas ir Rusija palaiko konkuruojančią administracija Rytų Libijoje, kuriai vadovauja maršalas Khalifa Haftaras, kuris taip pat įtariamas gavęs prancūzų paramos.

JT ekspertai šio mėnesio ataskaitoje perspėjo, kad Saugumo Tarybos embargo pažeidimai yra „dideli, akivaizdūs ir visiškai nepaisantys sankcijų“.