Skelbiama, kad prekybinis laivas „Ice Rose“ ir Rusijos fregata susidūrė prie Danijos krantų. Apie incidentą tviteryje pranešė Danijos ginkluotosios pajėgos. Fregatos pavadinimas nenurodytas. Nepatvirtintais duomenimis – tai Rusijos Baltijos jūros laivyno korvetė „Kazanec“ su 80 žmonių įgula.

Susidūrimo metu Rusijos karo laive nebuvo įjungta AIS - automatinė laivų identifikavimo sistema, kuri sukurta tam, kad suteiktų informaciją vieniems laivams apie kitus, bei leistų žinoti jų buvimo vietą pakrantės tarnyboms.

Laivas „Ice Rose“ yra registruotas Maršalo Salose. Po susidūrimo abu laivai išmetė inkarus. Krovininio laivo atstovas sakė, kad „Ice Rose“ korpusas nepramuštas, karininko Klauso Rasmusseno žodžius cituoja „Berlingske“.

SVT pranešė, kad civilinis laivas priklauso konteinervežių klasei. Mazuto nuotekio nėra.

Neaišku, kodėl įvyko susidūrimas, tačiau pranešimuose nurodoma, kad toje vietoje tvyrojo rūkas. Kadangi incidentas įvyko Danijai priklausančioje sąsiaurio pusėje, tyrimui vadovauja danai.

Turimomis žiniomis, ši šalis taip pat paprašė Švedijos pagalbos, ir Jūrų gelbėjimo tarnyba į avarijos vietą išsiuntė keletą laivų ir Pakrančių apsaugos tarnybos darbuotojų.

Vienas kitam prieštaraujančiuose pranešimuose teigiama, kad susidūrimo metu abu laivai judėjo.