Šalis šiuo metu išgyvena didžiausią smurto protrūkį nuo 2016 metų, kai marksistų sukilėlių Kolumbijos revoliucinės ginkluotosios pajėgos (FARC) pasirašė taikos susitarimą su vyriausybe, nutraukusį pusę šimtmečio trukusį ginkluotą konfliktą.

Kulkų suvarpyri keturių jaunų vyrų kūnai pirmadienį buvo rasti mangrovėse Narinjo departamente, pranešė vietos pareigūnai.

Sekmadienį šeši žmonės buvo nužudyti kaimyniniame Kaukos departamente.

Neidentifikuota ginkluotė grupė, kaip pranešama, šaudė į gaidžių peštynių dalyvius. Dar keli žmonės per išpuolį buvo sužeisti.

„Deja, smurto banga mūsų departamente toliau kyla“, – sakoma Kaukos administracijos pareigūno Francisco Cerono pareiškime.

Pareigūnai abu incidentus sieja su FARC disidentais.

Plėtros ir taikos studijų institutas „Indepaz“ nurodo, kad šiemet Kolumbijoje užregistruota mažiausiai 61 žmogžudystė ir kad tokių nusikaltimų padaugėjo pastaraisiais mėnesiais.

Dėl smurto kaltinami FARC disidentai, atmetę 2016 metų taikos susitarimą, narkotikų kontrabandininkai ir vis dar aktyvios sukilėlių Nacionalinės išvadavimo armijos (NLA) kovotojai.

Šios grupės kovoja dėl nelegalios kasybos, kokainmedžių plantacijų ir narkotikų kontrabandos kelių į Centrinę Ameriką bei Jungtines Valstijas kontrolės.