Įtariamoji arešto prie Niujoroko valstijos ir Kanados sienos metu buvo ginkluota, sakoma JAV žiniasklaidos pranešimuose.

„Galiu patvirtinti, kad prie Taikos tilto [į Kanadą] Bafale Niujorko valstijoje areštuotas asmuo“, – sakė Muitinės ir sienų apsaugos priežiūros pareigūnas Aaronas Bowkeris.

JAV žiniasklaida šeštadienį pranešė, kad pareigūnai perėmė prezidentui D. Trumpui adresuotą voką, kuriame buvo ricino.

Vokas buvo aptiktas anksčiau praėjusią savaitę ir Baltųjų rūmų nepasiekė, pranešė laikraštis „The New York Times“ ir televizija CNN.

Kaip rašė „The New York Times“, vokas buvo atsiųstas iš Kanados.

Baltiesiems rūmams siunčiamas paštas pirmiausia tikrinamas ir rūšiuojamas bazėse netoli Vašingtono.

CNN nurodė, kad minimo voko turinys buvo ne kartą tiriamas vienoje šių bazių. Patvirtinta, kad jame buvo ricino, sakoma pranešime.

Mirtinai nuodingas ricinas išgaunamas iš ricinmedžio (Ricinum) sėklų. Net ir maži šios medžiagos kiekiai, patekę į organizmą per virškinamąjį traktą, kvėpavimo takus arba injekcijos būdu, per kelias minutes gali nužudyti žmogų. Šie nuodai 6 000 kartų stipresni už cianidą, o priešnuodžių jiems nėra žinoma.

Vienas vyriausybės pareigūnas, kuris neturėjo įgaliojimų šia tema kalbėtis su žiniasklaida, naujienų agentūrai AFP sakė, kad įtariamoji pirmadienį turėtų pasirodyti teisėjui.