Per praėjusią parą buvo nustatyta panašiai tiek atvejų, kiek per visą kovo mėnesį.

10,7 mln. gyventojų turinčioje šalyje rekordiniai paros skaičiai registruoti trečią dieną iš eilės.

Tendencija atitinka padėtį Europoje, kur rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais sparčiai daugėjant užsikrėtimo atvejų daug šalių planuoja grįžti prie griežtesnių suvaržymų.

Nuo ligos protrūkio pradžios kovo mėnesį Čekijoje iš viso patvirtinti 44 155 užsikrėtimo ir 489 mirties atvejai.

Čekijos naujienų agentūros ČTK cituojami duomenys rodo, kad šalis šiuo metu yra antra labiausiai pandemijos veikiama ES valstybė po Ispanijos, kalbant apie per parą užregistruojamų užsikrėtimo atvejų skaičius 100-ui tūkst. gyventojų.

Daugumai pacientų pasireiškia nesunkūs simptomai arba jų nėra išvis. Ligoninėse šiuo metu gydoma tik 413 žmonių.

Vyriausybė barams ir klubams uždraudė dirbti nuo vidurnakčio iki 6 val. ryto ir nurodė vyresniems nei 11 metų moksleiviams bei studentams klasėse ir auditorijose būti su kaukėmis.

Nuo rugsėjo 1-osios reikalaujama būti su kaukėmis viešajame transporte ir ligoninėse, o nuo rugsėjo 10-osios – daugumoje uždarų patalpų, įskaitant parduotuves ir restoranus.

Gana sėkmingai kovojusi su pandemija pavasarį, kai laiku ėmėsi priemonių, įskaitant privalomą kaukių dėvėjimą uždarose patalpose, vyriausybė prieš vasaros atostogas atšaukė daugumą suvaržymų.

„Galbūt reikėjo nešioti kaukes visą vasarą, – ketvirtadienį pripažino premjeras Andrejus Babišas – Tiesiog norėjome, kad gyvenimas grįžtų į normalias vėžes.“