Padėka transliuota A. Navalno bendražygių kuriamoje tinkląlaidėje „Navalny Live“, transliuojamoje interneto kanale „Youtube“ ir kitose socialinių tinklų platformose. Laidos vedėjas, buvęs politikas Vladimiras Milovas sakė: „mieli draugai lietuviai, čia Rusijoje (manau, nesumeluosiu sakydamas tai ir nuo Baltarusijos) mums paliko didelį įspūdį, kaip jūs kaunatės už mūsų laisves ir ginate mūsų šalių žmones. Labai gera žinoti, kad turime kaimynų, draugų iš Europos, kurie mūsų nepalieka net pačiu sunkiausiu metu. Labai jums ačiū už palaikymą“.

Vedėjas prisiminė ir Lietuvos vaidmenį kovoje už laisvę Sovietų Sąjungoje. „Aš, beje, darau ciklą laidų apie sovietų sąjungą ir noriu pasakyti, kad Lietuva jau tada buvo visų priešakyje kovoje už demokratines permainas ir totalitarinių režimų atsikratymą. Mes, žinoma, labai už tai dėkingi. Jie [lietuviai] šitos lyderystės po tiek metų neprarado. Labai šaunu ir ačiū, kad jie taip kaunasi už tiesą“, – kalbėjo V. Milovas.

Segmentas apie Lietuvą transliuojamas nuo 29 min. ir 15 sek.:

Garsiausias Rusijos opozicijos politikas A. Navalnas praėjusį mėnesį pasijuto blogai lėktuve, skridusiame iš Sibiro, kur jis buvo nuvykęs tirti korupcijos ir propaguoti savo „išmaniojo balsavimo“ kampanijos prieš regionų rinkimus.

Lėktuvui skubiai nutūpus 44 metų politikas buvo nugabentas į Omsko miesto ligoninę, o vėliau pervežtas į Berlyno kliniką, kur gydytojai nustatė, kad jis buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje sukurta kovine medžiaga iš „Novičiok“ grupės. Tos pačios grupės medžiaga, kaip teigia Didžiosios Britanijos vyriausybė, 2018 metais Anglijos Solsberio mieste buvo apnuodyti buvęs Rusijos šnipas Sergejus Skripalis ir jo duktė.

A. Navalno kolegos mano, jog jis buvo apnuodytas Tomske ir jog šio uždrausto cheminio ginklo panaudojimas rodo, kad už apnuodijimą gali būti atsakinga tik Rusijos valstybė.

Nors tarptautinė bendrija ragina Rusiją atlikti skaidrų tyrimą ir grasina priešingu atveju skelbti sankcijas, šalis baudžiamojo tyrimo nepradėjo.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad Rusija atmeta „kitų šalių diktatą, kada ir kokias mums pradėti teisines procedūras“.

Jis tvirtino, kad "de facto vykdomi tyrimo veiksmai, bet... de jure nėra pagrindo kelti baudžiamąją bylą, nes visi rusų specialistų testai parodė nebuvus jokių nuodingų medžiagų“, o remtis vokiečių testais negalima, „ypač kai jie buvo atlikti vokiečių karinėse laboratorijose“.

Garsiausias Rusijos opozicijos politikas A. Navalnas praėjusį mėnesį pasijuto blogai lėktuve, skridusiame iš Sibiro, kur jis buvo nuvykęs tirti korupcijos ir propaguoti savo „išmaniojo balsavimo“ kampanijos prieš regionų rinkimus.