D. Trumpas, šiuo metu apklausose atsiliekantis nuo savo varžovo Joe Bideno, ir toliau nepagrįstai atakuoja balsavimą paštu, kurį valstijų pareigūnai vertina kaip gerą alternatyvą įprastam balsavimui koronaviruso pandemijos metu. Tačiau prezidento teigimu, toks balsavimas esą sudaro galimybes sukčiavimui, nepaisant to, kad kelis dešimtmečius JAV rinkimus studijuojantys ekspertai teigia, jog sukčiavimo atvejai yra retenybė.

„Kadangi šiemet „rinkėjams“, ar kad ir kur kitur, šiemet bus be precedento išsiųstas didelis kiekis nepageidaujamų balsalapių, lapkričio 3 dienos rinkimų rezultatai galimai NIEKADA NEBUS TIKSLIAI SUSKAIČIUOTI, nors to kai kurie norėtų. Dar viena rinkimų katastrofa. Sustabdykite balsavimo beprotybę!“ – savo tviterio paskyroje parašė D. Trumpas.

Šešiolikoje valstijų norint balsuoti nuotoliniu būdu būtina pateikti pasiteisinimą – tai gali būti liga ar išvykimas į kelionę. Likusiose 34 valstijose bet kuris registruotas rinkėjas gali paprašyti paštu siunčiamo balsalapio. D. Trumpas, neturėdamas jokių įrodymų, teigia, kad balsavimo paštu sistema atveria galimybę sukčiavimui, nors amerikiečiai jau ilgą laiką balsuoja būtent tokiu būdu.

2016 metų rinkimuose vienas iš keturių balsalapių buvo atsiųstas paštu.

Lapkričio 3 dienos rinkimai greičiausiai bus didžiausias balsavimo paštu sistemos išbandymas. Dvi pagrindinės šalies partijos yra įsitraukusios į daugybę teismo procesų, suformuosiančių, kaip milijonai amerikiečių rudenį galės pasinaudoti savo teise balsuoti.

Naujausi valstijų duomenys rodo, kad demokratų partijai priklausantys rinkėjai balsavimą paštu vertina daug palankiau, nei žmonės, priklausantys respublikonų partijai.

Šios tendencijos neramina respublikonų, agentūrai „Reuters“ praėjusį mėnesį sakė daugiau nei dvi dešimtys respublikonų partijos pareigūnų iš šešių politiniu atžvilgiu konkuruojančių valstijų. Jie baiminasi, kad demokratai lapkritį paštu pateiks žymiai daugiau balsų, galimai aplenksiančių respublikonų pateikiamus balsus, jei pandemija rinkimų dieną nuslopins rinkėjų aktyvumą.