Sally“ slenkant į žemyno gilumą, kur prognozuojamos smarkios liūtys ir potvyniai, teko gelbėti šimtus žmonių.

Orindž Biče Alabamoje žuvo žmogus, sakė meras Tony Kennonas, kuris pridūrė, kad dar vienas žmogus dingo.

Paryčiais pasiekęs sausumą netoli Galf Šorso Alabamoje uraganas talžė Pensakolą Floridoje ir Mobilį Alabamoje.

„Sally“ laivus svaidė į krantą ar skandino prieplaukose, vartė palmes, plėšė stogus, nutraukė elektros tiekimą daugiau kaip 540 tūkst. būstų. Dingo Kristupo Kolumbo laivo „Nina“ kopija, stovėjusi Pensakolos uoste.

Ant baržos stovėjęs statybinis kranas per uraganą rėžėsi į prieš metus pastatytą tiltą virš Pensakolos įlankos ir dalį jo nugriovė.

Po pietų Eskambijos apygardos, kuriai priklauso Pensakola, pareigūnai pranešė, kad iš užlietų rajonų buvo išgelbėti mažiausiai 377 žmonės. Viena keturių asmenų šeima buvo rasta medyje.

Kai kurias Pensakolos gatves „Sally“ pavertė putotomis upėmis. Po pietų uraganas susilpnėjo iki atogrąžų audros, o vėlai trečiadienį virto depresija, kurios vėjų greitis buvo 55 km per valandą. Meteorologai prognozuoja, kad ši sistema ketvirtadienį į Alabamos pietryčius ir centrinius Džordžijos rajonus atneš 10–30 cm lietaus.

Kai kur tikėtini rekordiniai potvyniai. Eskambijos apygardos pareigūnai numato, kad reikės evakuotis tūkstančiams žmonių.

„Sally“ yra antras per mažiau nei tris savaites uraganas, užklupęs JAV Meksikos įlankos pakrantes.

Šis uraganų sezonas yra tarp intensyviausių per visą istoriją. Kaip ir miškų gaisrai JAV Vakarų pakrantėje, uraganų antpuolis atkreipė dėmesį į klimato kaitą.