Anastasija ir Darija – vyresniosios vidurinio A. Lukašenkos sūnaus Dmitrijaus Lukašenkos, vadovaujančio valstybiniam visuomeniniam susivienijimui „Prezidento sporto klubas“, dukros.

Anastasija licėjuje buvo pasirinkusi humanitarę kryptį. Prieš metus, kai mokėsi dešimtoje klasėse, tapo licėjaus vicemis.

Be to, kaip pavyko sužinoti tut.by, šiais metais į licėjų mokytis buvo įstojusi ir Darija Lukašenka. Ji, kaip ir vyresnioji sesuo, pasirinko humanitarinį profilį. Skelbiama, kad į vieną vietą kandidatavo 9 moksleiviai, o moksleivės konkursinis balas po stojamojo egzamino siekė 151 iš 200.

Dmitrijus Lukašenka, Nikolajus Lukašenka, Viktoras Lukašenka

Priežasčių, kodėl nusprendė nebesimokyti Baltarusijos valstybinio universiteto licėjuje, Anastasija tut.by nusprendė neatskleisti. Taip pat nepatikslino, kur kartu su seserimi mokysis dabar. Žinoma, kad mokslus licėjuje mergaitės nutraukė rugsėjį. Skelbiama, kad pamokas A. Lukašenkos anūkės lankė pirmąją rugsėjo savaitę, o tada dokumentus atsiėmė.

Tut.by primena, kad jau anksčiau paaiškėjo, kad iš to paties licėjaus dokumentus atsiėmė ir Nikolajus Lukašenka – jauniausias Baltarusijos prezidento sūnus, šiais metais įveikęs didelį konkursą ir pasirinkęs biologijos mokslų profilį. Mokslų metų pradžioje Nikolajus licėjuje taip ir nepasirodė. Kur dabar mokosi jauniausias A. Lukašenkos sūnus, oficialiai neskelbiama.

Dmitrijus Lukašenka, Nikolajus Lukašenka, Viktoras Lukašenka

Kaip anksčiau per interviu tut.by sakė Anastasija, stoti į licėjų ji ruošėsi visus metus, daug mokėsi savarankiškai, taip pat lankė parengiamuosius kursus. Mokslai jai labai patikę, negalėjo įvardyti nė vieno dalyko, „kuris licėjuje būtų buvęs neįdomus“.

Anastasijos svajonė – kad visi joje matytų „žmogų su visais privalumais ir trūkumais, klaidomis ir pasiekimais“.

Kaip šių metų kovą rašę baltarusių žiniasklaida, dalyvaudama mokyklos „Mis“ konkurse, Anastasija prisistatymo filmuke pajuokavo ir apie A. Lukašenką.

„Kai žiūriu į veidrodį, matau save. Tačiau daug kam atrodo, kad tai kažkas kitas“, – sakė ji, o ekrane pasirodė keturios jos senelio nuotraukos.

Muzikiniame konkurse jai asistavo jaunesnioji sesuo Darja.

Kaip rašo euroradio.fm., Baltarusijos valstybinio universiteto licėjus – stipriausia vidurinio išsilavinimo įstaiga šalyje. Tarp jo mokinių ir abiturientų yra daug tarptautinių mokyklinių olimpiadų laimėtojų.

Rugpjūčio mėnesio pabaigoje, kai baigėsi stojimo į licėjų laikotarpis, pasirodė informacija, kad į licėjų stojo jauniausiasis A. Lukašenkos sūnus. Jis pasirinko biologinio profilio dalykus, tačiau vėliau dokumentus atsiėmė.

Iš viso A. Lukašenka turi septynis anūkus: keturi jų – vyriausiojo sūnaus Viktoro vaikai, o trys – Dmitrijaus.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicijos darbuotojais.

Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų. Opozicijos lyderė S. Cichanouskaja naktį į rugpjūčio 11-ąją išvažiavo iš Baltarusijos ir gyvena Lietuvoje.