Tyrime buvo analizuojami požiūriai į Jungtines Valstijas, kurių laikosi žmonės, gyvenantys keliolikoje svarbių pramoninių demokratinių valstybių, kurios visos yra Vašingtono sąjungininkės.

Prancūzijoje ir Vokietijoje palankiai JAV vertinančių žmonių skaičius pasiekė žemumas, regėtas tik 2003 metais, vyravus smarkiausiai įtampai dėl įsiveržimo į Iraką. Didžiojoje Britanijoje, Kanadoje ir Australijoje neigiamų požiūrių lygiai pasiekė anksčiau neregėtas aukštumas.

Iš 13 tyrime dalyvavusių valstybių tik apie 15 proc. žmonių teigiamai vertina JAV atsaką į koronaviruso pandemiją. Kinijos gyventojai dažnai laikosi nuomonės, kad Europos valstybės ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) su pandemija tvarkėsi geriau nei Jungtinės Valstijos.

„Pew Research Center“ atliktas tyrimas taip pat parodė, kad procentinis lygis žmonių, kurie tiki, jog JAV prezidentas pasielgs teisingai įvairiais pasaulio klausimais, nukrito iki lygių, neregėtų nuo George'o W. Busho prezidentavimo pabaigos.

Tik apie 10 proc. vokiečių ir prancūzų mano, kad prezidentas Donaldas Trumpas pasaulinėje arenoje pasielgs teisingai.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel tarp pasaulio lyderių yra vertinama palankiausiai, po jos seka Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas. D. Trumpas pasitikėjimo klausimu atsilieka netgi nuo Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Kinijos lyderio Xi Jinpingo.

Europiečių pasitikėjimas D. Trumpu yra didžiausias tarp tų, kurie palaiko populistines dešiniųjų pažiūrų partijas.