S. Lavrovo vizito Berlyne datos „ir jo bei Vokietijos užsienio reikalų ministro Heiko Maaso bendras dalyvavimas rugsėjo 15 dieną numatytoje Rusijos ir Vokietijos metų mokslo ir švietimo partnerysčių 2018–2020 m. užbaigimo ceremonijoje buvo suderintas prieš metus ir patvirtintas per derybas Maskvoje 2020 metų rugpjūčio 11 dieną“, nurodė ministerija.

„Šių metų rugsėjo 3 dieną Vokietija pranešė apie pasikeitusį H. Maaso darbų grafiką, dėl kurio jo dalyvavimas šioje ceremonijoje buvo atšauktas, o dvišalėms deryboms buvo skirta tik pusantros valandos“, – skelbiama Rusijos URM interneto svetainėje paskelbtame pranešime.

„Todėl pirminis ir pagrindinis S. Lavrovo vizito į Vokietijos sostinę tikslas tapo neaktualus, o pasiūlytas dvišalių derybų formatas – gerokai apkarpytas“, – nurodoma jame.

„Tokiomis aplinkybėmis buvo nuspręsta atšaukti minėtą vizitą. Vokietija buvo apie tai informuota. Atsižvelgdamas į sėkmingai užbaigtus Rusijos ir Vokietijos metus, S. Lavrovas nusiųs sveikinimą ceremonijos dalyviams“, – pranešė Rusijos URM.