Minioje mažai kas buvo su kaukėmis, tačiau su viena aiškia išimtimi: tiems, kas stovėjo tribūnose už D. Trumpo ir kas turėjo matytis televizijos reportažuose, buvo nurodyta dėvėti kaukes.

Renginio uždaroje patalpoje prezidentas nerengė nuo mitingo Talsoje Oklahomoje, kuris buvo kaltinamas dėl užsikrėtimo koronavirusu atvejų šuolio. Tas birželio mitingas, kuriame matėsi daug tuščių vietų, buvo kampanijos nesėkmė.

Sekmadienį D. Trumpas neakcentavo, kad pandemija pražudė kone 200 tūkst. amerikiečių ir vis dar pareikalauja po tūkstantį gyvybių per dieną.

„Mes neuždarome šalies dar kartą. Uždarymas sunaikintų milijonų amerikiečių gyvenimus ir svajones“, – kalbėjo prezidentas ir pakartodamas savo mėgstamą frazę pridūrė: „Mes labai lengvai įveiksime Kinijos virusą.“

Nevados gubernatorius demokratas Steve'as Sisolakas nuo gegužės riboja susibūrimus lauke ir patalpose: leidžiama burtis ne daugiau kaip 50 žmonių. Ši rekomendacija grindžiama Baltųjų rūmų gairėmis dėl karantino priemonių atšaukimo. Prieš pat D. Trumpo mitingą paskelbtame pareiškime S. Sisolakas sakė, kad prezidentas „imasi neapgalvotų ir savanaudiškų veiksmų, kurie kelia pavojų nesuskaičiuojamai daugybei gyvybių Nevadoje“, ir kritikavo jo veiksmus kovojant su virusu.

Iki šiol kampanija klostėsi ne kaip rinkimasis iš D. Trumpo ir jo varžovo, demokratų kandidato Joe Bideno, o veikiau kaip referendumas dėl prezidento darbo sprendžiant koronaviruso krizę. Apklausos rodo, kad daug daugiau amerikiečių nepritaria D. Trumpo darbui nei pritaria.

Jungtinėse Valstijose užregistruota daugiau mirties nuo COVID-19 atvejų nei bet kurioje kitoje valstybėje.