Didžiojoje Britanijoje gimęs islamistų kovotojas A.S.O.Sheikhas, paprastai vadinamas Sheikhu Omaru, taip pat užsiminė, kad jo išdavimo atveju jam išvaduoti būtų užgrobtas lėktuvas ar įvykdytas koks nors kitas panašus aktas.

1999 metais Sh.Omaras ir dar du islamistai mainais į Pakistane pagrobto Indijos lėktuvo keleivius buvo paleisti iš Indijos kalėjimo.

"Omaras teisėjui pasakė, kad jei jis jį išsiųs į Jungtines Valstijas, jis sugrįš taip, kaip grįžo iš Indijos", - pietiniame Karačio mieste žurnalistams sakė Sindo provincijos generalinis prokuroras Raja Qureshi. "Jis teisėjui sakė, kad Amerika kentės, jei jis bus išduotas", - pridūrė R.Qureshi.

Vašingtonas siekia, kad Pakistanas išduotų Sh.Omarą pagal 1931 metų sutartį arba laikantis paprastesnės procedūros, kurią šalys yra taikiusios anksčiau, bet Islamabadas nurodė išdavimo klausimą svarstysiąs tik tada, kai bus baigtas teismo procesas Pakistane.

Karačio teismas grąžino Sh.Omarą ir kitą įtariamąjį, Sheikhą Adilą, kardomajam kalinimui dar 10 dienų. Policija yra sulaikiusi dar du D.Pearlo bylos įtariamuosius.