D. Peskovo teigimu, jokie dokumentai per šį susitikimą pasirašyti nebus, taip pat neplanuojama spaudos konferencija po susitikimo.

„Gali būti, kad informuosime jus apie susikimo rezultatus. Būtinai pasistengsime tai padaryti“, – kalbėjo D. Peskovas.

Kol kas neaišku, kokiame mieste vyks šis susikimas.

Apie tai, kad A. Lukašenka artimiausiu metu susitiks su V. Putinu, kalbos sklinda jau kuris laikas. Nuogąstaujama, kad jiedu gali pasirašyti integracijos dokumentus.

Apie tai neseniai kalbėjo ir Baltarusijos žmogaus teisių gynimo centro „Teisinė pagalba piliečiams“ vadovas Olegas Volčekas.

„Mes, baltarusiai, iš viso nežinome, ko jis vyks į Rusiją, ką jis ten ketina pasirašyti – mus pasiekia tik fragmentuota informacija. Remiantis tuo, ką galime rasti masinio informavimo priemonėse, Lukašenka vadinamąjį 31-ąją planą pasirašys būtent Maskvoje. O tai reiškia, kad tai arba Baltarusijos prijungimas, arba kažkokios Baltarusijos kontrolės perdavimas. Man kaip juristui ką nors pasakyti labai sunku, nes prieš akis jokių dokumentų, kuriuos būtų buvę galima analizuoti, mes niekada neturėjome“, – kalbėjo jis.

A. Lukašenkos vizitas į Rusiją rengiamas tuo metu, kai Baltarusija išgyvena politinę krizę.

Baltarusijoje po rugpjūčio 9 d. įvykusių ginčytinų prezidento rinkimų kasdien rengiami protestai. Protestuotojai ir opozicija teigia, kad rinkimai buvo suklastoti A. Lukašenkos naudai.

Opozicija atsisako pripažinti oficialius rinkimų rezultatus, o A. Lukašenka siekia išsilaikyti valdžioje. Saugumo pajėgos ir policininkai smurtinėmis priemonėmis malšina protestus.

Šis A. Lukašenkos vizitas į Rusiją bus pirmasis nuo protestų Baltarusijoje pradžios. Baltarusijos vadovo santykiai su Rusija nepastovūs, bet nuo tada, kai Baltarusijoje prasidėjo masiniai protestai, A. Lukašenka kreipėsi pagalbos ir patarimo į V. Putiną. Abu prezidentai reguliariai susiskambina telefonu.

Apskritai, Rusija yra artimiausia A. Lukašenkos sąjungininkė ir siūlė Baltarusijos vadovui karinę pagalbą.

Didžiausi protestai Baltarusijoje rengiami savaitgaliais. Sostinėje Minske savaitgaliais surengtuose protestuose dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių.

A. Lukašenka valdžioje jau 26 metus ir tvirtina, kad neatiduos valdžios.