Aktorė parengė ir savo paskyroje feisbuke išplatino filmuką, kuriame ašaroja ir tvirtina, kad jai labai gėda dėl poelgio, prieštaraujančio jos moraliniams įsitikinimams.

„Viešai prašau visų Baltarusijos žmonių atleidimo. Visų Baltarusijos moterų. Man siaubingai gėda. Labai sunku rinkti žodžius ir rasti pateisinimą savo poelgiui. Labai visų atsiprašau ir apgailestauju“, – vaizdo įrašo prieraše teigia aktorė.

Pats laidos vedėjas T. Keosajanas situacijos komentuoti nepanoro.

Remiantis laidos scenarijumi, su laidos vedėju susisiekia protesto akcijų Baltarusijoje dalyvė – „dirgli miestietė iš Baltarusijos“ (ją vaidina rusų aktorė J. Šmakova). Štai kaip vyksta jos ir laidos vedėjo pokalbis.

— Ko jums negana?
— Pinigų.
— O ką jūs dirbate?
— Nedirbu.
— Tai kas jūsų netenkina?
— Nuoširdžiai? Maži papai.

Etiudo herojė skundžiasi, kad koordinatoriai iš užsienio „mažai moka“, o į protesto akciją ją atvedė OMON: „Vyrukai ten drūti, kai apkabina, tai apkabina. Tiesa, aš netekėjusi“.

Į klausimą, kodėl ant skruosto nusipiešė baltos, raudonos ir baltos spalvų vėliavą, mergina nedvejodama atšovė: „Už „Spartak“.

Epizodo pabaigoje laidos vedėjas baltarusiams palinkėjo „mažiau protestų ir daugiau petingo“, taip pat „nepasiklysti savo įsitikinimuose“.

Kaip rašo tut.by, rugsėjo 8 dieną T. Keosajanas kartu su žmona Margarita Simonian (vyriausiąja propagandinio kanalo „Russia Today“ redaktore) atvyko į Minską, kur žurnalistė kalbino tariamą Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką.

Susitikimo metu T. Keosajanas paspaudė A. Lukašenkai ranką, tačiau priežastis, kodėl susitikime dalyvavo ir jis, taip ir lieka neaiški.

Anksčiau laidos „Meždunarodnaja pilorama“ vedėjas neretai išjuokdavo A. Lukašenkos veiklą, ypač pašlijus Baltarusijos ir Rusijos santykiams. T. Keosajanas negailėjo ir artimiausios Baltarusijos prezidento aplinkos, konkrečiai – sūnaus Nikolajaus.