Sprendimą saviizoliuotis premjerė priėmė tuomet, kai Suomijos sveikatos ir gerovės instituto sukurta įspėjamoji programėlė S. Marin perspėjo apie galimą kontaktą su infekuotu žmogumi.

Prieš savaitę paleista programėlė per vieną dieną po paleidimo buvo atsisiųsta daugiau nei milijoną kartų. Virusu užsikrėtę žmonės programėle gali naudotis anoniminiam šios informacijos pasidalijimui su kitais žmonėmis, su kuriais artimai bendravo.

34-erių ministrė pirmininkė „jaučiasi gerai“ ir nejaučia jokių simptomų, teigiama vyriausybės pranešime.

Praėjusį mėnesį S. Marin trumpai dirbo nuotoliniu būdu po to, kai pajuto nesunkius kvėpavimo takų ligų simptomus, tačiau jai atlikto koronaviruso testo rezultatas buvo neigiamas.

Ji taip pat neilgam saviizoliavosi ir balandį, kai buvo išsiaiškinta, kad vienas jos oficialios rezidencijos darbuotojas kontaktavo su virusu užsikrėtusiu žmogumi. Vėliau atliktų testų rezultatai parodė, kad virusu neužsikrėtė nei S. Marin, nei rezidencijos darbuotojas.

Suomijoje, ketvirtadienio duomenimis, iki šiol užfiksuotos 337 su virusu susijusios mirtys ir apie 8,4 tūkst. užsikrėtimo atvejų.