„Noriu jums pasakyti vyriškai, kad tarp mūsų nebūtų neišsakytų dalykų. Man dažnai priekaištauja, kad „valdžios jis neatiduos“. Teisingai priekaištauja. Mane liaudis ne dėl to išrinko. Kaip ir jūs – tos valdžios turėtojai, jos nešėjai“, – sakė A. Lukašenka, Minske pristatydamas naująjį generalinį prokurorą Andrejų Švedą. A. Lukašenką citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

„Valdžia duodama ne tam, kad ją paimtum, pamestum ir atiduotum“, – pridūrė A. Lukašenka.

Pasak jo, „10-ojo dešimtmečio viduryje ji (valdžia) voliojosi purve, į ją valėsi kojas“. „Kaip ir į jus – tuos, kas nešiojo antpečius. Daugelis iš jūsų tą periodą atsimena. Ir aš nenoriu, kad Baltarusija sugrįžtų į tuos laikus. Todėl niekas neišdrįs mesti valdžios į purvą, kaip jie reikalauja“, – pareiškė A. Lukašenka.

Tuo pačiu jis paragino „žmones su antpečiais“ jo neišduoti ir paprašė prokuratūros darbuotojų padėti jam „išgelbėti valstybę“, o nepritariančiųjų jo veiksmams – pasitraukti ir netrukdyti.

„Padarysiu tai su jumis ar be jūsų – jums spręsti. Bet palenkti manęs nepavyks. Norite stoti šalia ir išgelbėti šalį – stokite. Nenorite – neišduokite. Jūs – žmonės su antpečiais. Nereikia varžytis ir triukšmauti. Pasitraukite į šalį ir netrukdykite“, – sakė jis.

Jis priminė, kad tai sakė dar prieš rinkimus, jausdamas, kad „mums gali pamėtėti šitą betvarkę“.

„Ir antra: jei galvojate, kad aš šitą valdžią pamėlynavusiomis rankomis laikau dėl savęs, jūs mane labai nuvilsite. Rusams, kurie nelabai nusimano apie mūsų valstybę, aš jau pasakiau: anksčiau ar vėliau šią valdžią paims kiti, bet paims pagal įstatymus, o ne spaudžiami gatvės“, – pabrėžė A. Lukašenka ir pridūrė: „Jūs išsilavinę žmonės. Ir jūs galvokite. Aš neraginu jūsų gelbėti valstybės pažeidžiant įstatymus.“

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko Baltarusijos prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicijos darbuotojais. Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų. Opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja naktį į rugpjūčio 11-ąją išvažiavo iš Baltarusijos ir gyvena Lietuvoje.Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko Baltarusijos prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicijos darbuotojais. Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų. Opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja naktį į rugpjūčio 11-ąją išvažiavo iš Baltarusijos ir gyvena Lietuvoje.