„Norėjau kiekvieną kartą tai sumenkinti“, – kovo 19 d. interviu su B. Woodwardu teigė D. Trumpas, rašoma knygos „Rage“ (liet. „Įniršis“), kuri bus išleista rugsėjo 15 d., CNN apžvalgoje.

„Vis dar mėgstu tai sumenkinti, nes nenoriu kurti panikos“, – teigė prezidentas.

Dar vieno įrašyto interviu su B. Woodwardu metu, vasario 7 d., D. Trumpas tvirtino, kad virusas „plinta oru“, nors viešumoje dar daugelį savaičių po to nuolat šaipėsi iš kaukes dėvinčių žmonių. Pirmą kartą su kauke D. Trumpas buvo pastebėtas tik liepą.

Kalbėdamas Baltuosiuose rūmuose D. Trumpas teigė, kad „Rage“ knyga yra tik dar vienas politizuotas puolimas. Jei ir sumenkino COVID-19 grėsmę, tai tik tam, kad išvengtų didžiulio susijaudinimo, tvirtino jis.

„Nežadu šalies ir viso pasaulio stumti į paniką, – teigė D. Trumpas. – Reikia parodyti lyderystę, kurti paniką yra paskutinis dalykas, kurio reikėtų imtis.“

Bidenas: Trumpo aplaidumas sukėlė recesiją JAV

Demokratų kandidatas JAV prezidento rinkimuose Joe Bidenas susitiko su darbininkais itin svarbioje Mičigano valstijoje ir pareiškė, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo aplaidumas suvaldant koronaviruso pandemiją nustūmė šalį į recesiją.

Pasak J. Bideno, prezidento veiksmai „nusmukdė mūsų ekonomiką“, dėl jų darbo neteko milijonai žmonių.

„Tai yra Donaldo Trumpo aplaidumo sukelta recesija, todėl jis nėra tinkamas šiam darbui. Kiek šeimų gedi savo artimųjų prie pietų stalo dėl jo nesėkmių?“ – klausė J. Bidenas, pabrėždamas, kad JAV nuo COVID-19 mirė jau daugiau nei 190 tūkst. žmonių.

„Tai yra daugiau nei niekinga. Tai yra pareigos apleidimas. Tai yra gėda“, – kalbėjo demokratų kandidatas.

J. Bidenas apklausose pirmauja prieš D. Trumpą, o pandemija padėjo dar labiau įtvirtinti jo pranašumą.

J. Bidenas susitikime taip pat atskleidė du punktus iš savo ekonomikos gaivinimo plano: didesnius mokesčius bendrovėms, kurios iškelia darbo vietas į kitas šalis, kad nemokėtų mokesčių JAV, ir „Pagaminta Amerikoje“ mokesčių lengvatą įmonėms, kurios investuoja į gamyklas ir darbo vietas JAV.