Laiške įmonės generaliniam direktoriui, kurį paskelbė streiko komitetas, šachtininkas išdėstė reikalavimus „Belaruskalij“ vadovybei ir Baltarusijos valdžiai.

„Reikalauju tuojau pat nutraukti darbuotojų bauginimą ir atleidinėjimą, paleisti visus areštuotus visuomenės streiko komiteto narius, užtikrinti, kad Respublikos piliečių negrobtų nežinomi asmenys, nutraukti fizinį susidorojimą su taikiais protestuotojais, [reikalauju] neteisėtai valstybės vadovo postą užimančio Aliaksandro Lukašenkos atsistatydinimo“, – rašė J. Korzunas.

Streiko komiteto duomenimis, pas šachtininką, esantį 305 gylyje, išvyko padalinio vadovas ir „Belaruskalij“ vyriausiasis inžinierius.

Vėliau streiko komitetas pranešė, kad protestuojančio kalnakasio atžvilgiu buvo panaudota jėga. Buvo nupjauti jo antrankiai, jis išneštas iš šachtos. Tuomet J. Korzunas buvo išvežtas į Salihorsko ligoninės priimamąjį. Pranešama, kad ligoninės link patraukė protestuojantį šachtininką palaikančių žmonių kolona.

„Belaruskalij“ vadovybė nepatvirtino ir nepaneigė streiko komiteto informacijos. „Aiškinamės situaciją, vėliau paskelbsime pranešimą spaudai“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė generalinio direktoriaus padėjėjas Vadimas Šumakas.

Šalyje paskelbus rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų rezultatus, virtinės įmonių darbuotojai pradėjo streikus ir kitokių formų taikius protestus. Rugpjūčio 17 dieną žiniasklaida pranešė, kad sustojo darbas visose „Belaruskalij“ šachtose. Vėliau paaiškėjo, kad įmonėje vyksta dalinis streikas.

A. Lukašenka rugpjūčio 21 dieną užsiminė apie galimybę streikuojančius „Belaruskalij“ darbuotojus pakeisti šachtininkais iš kitų šalių, įskaitant Ukrainą.

Vėliau „Belaruskalij“ vadovybė pranešė, kad nuo rugpjūčio 20-osios įmonė dirba maksimaliu pajėgumu.