Jų teigimu, kadangi opozicionierius neprarado atminties, Berlyno „Charite“ klinikoje buvo sustiprinta apsauga.

„The Insider“, „Bellingcat“ ir „Der Spiegel“ leidinių duomenimis, A. Navalno sveikatos būklė yra „geresnė nei buvo galima tikėtis tokioje situacijoje“.

„The Insider“ rašo, kad jau ir kitiems žmonėms leidžiama lankyti A. Navalną. Anksčiau į jo palatą galėjo patekti tik gydytojai ir žmona.

Portalas taip pat nurodo, jog, gydytoju manymu, fiziškai A. Navalnas pasveiks 90 proc., o psichiškai jis jau visiškai atsigavo.

Vokietijos gydytojai mano, jog A. Navalnas išgyveno tik todėl, kad pilotai greitai nutupdė lėktuvą Omske ir kad atropino injekciją jis gavo dar oro uoste.

Norint aplankyti politiką, reikia įveikti tris apsaugos kordonus, nurodo „The Insider“, cituodamas šaltinį.

„Charite“ apsauga buvo sustiprinta po to, kai paaiškėjo, jog A. Navalnas viską atsimena, taigi, jo padėtis pasidarė pavojingesnė.

Remiantis „The Insider“ šaltinio duomenimis, Vokietijos specialiosios tarnybos ruošiasi ne tik pasikėsinimams į A. Navalno gyvybę, bet ir„dezinformacijos audrai“, įskaitant bandymus diskredituoti „Charite“ kliniką.

Anksčiau Vokietijos laikraštis „Die Zeit“ cituodamas šaltinius pranešė, kad A. Navalnas buvo apnuodytas nauja, daug pavojingesne „Novičiok“ rūšimi ir išgyveno tik atsitiktinumų virtinės dėka.

„Der Spiegel“ rašo, jog, Vokietijos saugumo institucijų manymu, tai buvo Rusijos specialiųjų tarnybų operacija. A. Navalnui apnuodyti naudota medžiaga galėjo būti sukurta tik specialioje Rusijos karinėje laboratorijoje.

Berlyno policija stiprina Rusijos opozicijos veikėjo A. Navalno, gydomo Vokietijos sostinės klinikoje „Charite“, apsaugą, ketvirtadienį pranešė ir savaitinis leidinys „Der Spiegel“.

Pranešime pažymima, kad apsaugai skirtos papildomos pajėgos, A. Navalnas dabar stebimas pačioje ligoninės teritorijoje.

„Tai aiškiai rodo, kad Berlyno policija nori užkirsti kelią tolesniems bandymams pasikėsinti“, – rašo „Der Spiegel“.

Žurnalo duomenimis, A. Navalnas tikriausiai vėl gali kalbėti ir prisiminti skrydžio iš Tomsko į Maskvą, kurio metu staiga pasijuto blogai, detales.

„Jo pareiškimai galėtų kelti pavojų asmenims, stovintiems už šio pasikėsinimo“, – rašoma straipsnyje. Jame priduriama, kad jei A. Navalno būklė toliau gerės, jis tikriausiai galės priimti lankytojus.

Pirmadienį Berlyno klinika, kurioje gydomas A. Navalnas pranešė, kad vyras pabudo iš dirbtinės komos.

„Jis reaguoja į žodinius stimulus“, – sakoma klinikos „Charite“ pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad 44-erių A. Navalno būklė „pagerėjo“.

Charite klinika, kurioje gydomas Aleksejus Navalnas

Jis palaipsniui atjungiamas nuo dirbtinio plaučių ventiliavimo aparato, teigiama pranešime.

„Pavyko užbaigti medikamentinę komą pacientui. Pacientas palaipsniui atjungiamas nuo mechaninės ventiliacijos. Jis reaguoja į žodinius stimulus. Vis dar negalima įvertinti ilgalaikių sunkaus apnuodijimo pasekmių“, – sakoma pranešime.

Kovotojas su korupcija A. Navalnas praėjusį mėnesį pasijuto blogai skrydžio iš Tomsko į Maskvą metu. Iš pradžių jis gydytas ligoninėje Sibire, o vėliau buvo pervežtas į kliniką „Charite“ Berlyne.

Vokietija praėjusią savaitę paskelbė, jog esama „neabejotinų įrodymų“, kad prezidento Vladimiro Putino kritikas buvo apnuodytas viena iš sovietų laikais sukurtų nervus paralyžiuojančių „Novičioko“ grupės medžiagų.

A. Navalno bendražygiai sako, jog šios kovinės medžiagos panaudojimas rodo, kad gali būti atsakinga tik Rusijos valstybė, bet Kremlius kategoriškai neigia bet kokias sąsajas.


Čeliabinske užpultas ir sumuštas A. Navalno štabo koordinatorius

Rusijos Uralo regiono mieste Čeliabinske nenustatyti asmenys praėjusią naktį užpuolė ir sumušė opozicijos veikėjo A. Navalno štabo koordinatorių Aleksejų Baraboškiną.

Savo kanale platformoje „Telegram“ aktyvistai pranešė, kad A. Baraboškinas buvo užpultas apie vidurnaktį. Anot jų, užpuolikai neturėjo tikslo jį apiplėšti.

„Telefono ir pinigų nepaėmė. Iš traumatologijos punkto Aleksejus dėl įtariamo kaukolės skliauto kaulų lūžio su greitosios pagalbos automobiliu buvo nuvežtas į srities klinikinę ligoninę Nr. 3. Kelias savaites Aleksejus sulaukdavo grasinimų, susijusių su štabo veikla“, – rašoma pranešime.

Čeliabinsko policija pranešė tikrinanti informaciją apie A. Baraboškino užpuolimą.

Pats A. Navalnas šiuo metu gydomas Berlyno klinikoje dėl apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga iš „Novičioko“ grupės. 44 metų Kremliaus kritikas praėjusį mėnesį staiga pasijuto blogai lėktuve, kuriuo skrido iš Sibiro į Maskvą. Jo bendražygiai sako, kad nuodų veikiausiai buvo arbatos puodelyje, kurį A. Navalnas išgėrė Tomsko oro uoste.