“Surengtas susitikimas su Vokietijos užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretoriumi Migueliu Bergeriu, – savo pranešime rašė P. Latuška. – Vokietija yra su Baltarusijos visuomene! Kitas ES žingsnis bus po dviejų savaičių, o gal ir anksčiau.“

P. Latuška prieš kelias dienas, lydimas Lenkijos ambasadoriaus, išvyko iš Baltarusijos. Lenkijoje jis susitiko su vyriausybės ir parlamento nariais. Jis buvo atvykęs ir į Vilnių, kur taip pat susitiko su politikais ir parlamentarais.

Prieš P. Latuškos išvykimą iš Baltarusijos autoritariškas šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka sakė, kad tapdamas opozicionieriumi P. Latuška peržengė „raudoną liniją“ ir bus persekiojamas baudžiamąja tvarka.

Anksčiau P. Latuška ėjo Baltarusijos kultūros ministro pareigas, taip pat buvo šalies ambasadorius Prancūzijoje.

Trečiadienį P. Latuška naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad planuoja surengti derybas Vokietijos užsienio reikalų ministerijoje.

„Po derybų Lietuvoje ir Lenkijoje pradėsime derybas Berlyne, Vokietijos federalinėje Užsienio reikalų ministerijoje“, – sakė jis.

P. Latuška išreiškė viltį, kad ES suformuos bendrą poziciją dėl padėties Baltarusijoje: „Tikimės, kad ES pozicija dėl vidaus politikos krizės Baltarusijoje bus bendra.“