"Devyni Rusijos piliečiai ir du Baltarusijos piliečiai sulaikyti pagal Baltarusijos baudžiamojo kodekso straipsnį "chuliganizmas, įvykdytas grupės asmenų". Tuo remiantis jie buvo uždaryti į laikinojo sulaikymo izoliatorių, kur ir dabar yra", - sakė O.Slepčenka.

Oficialus kaltinimas sulaikytiesiems dar nepateiktas. Pasak O.Slepčenkos, kaltinimo pateikimo laikas baigiasi sausio 17 dieną, bet, remiantis įstatymais, jis gali būti pratęstas.

"Sulaikytiesiems gresia nuo 3 iki 6 mėnesių arešto, arba laisvės apribojimas iki 5 metų, arba laisvės atėmimas nuo 1 iki 6 metų", - pridūrė milicijos pareigūnas.

Sausio 14 dieną Minsko Centrinio rajono apsaugos departamentas gavo pranešimą, kad grupė jaunuolių rašo ant "Pergalės" kino teatro sienos.

"Buvo keli šie užrašai, apie jų turinį nekalbėsiu etiniais sumetimais. Kai kuriuose užrašų buvo necenzūrinių žodžių", - pažymėjo O.Slepčenka.

Atvykę į įvykio vietą milicininkai sulaikė devynis Rusijos piliečius bei du Baltarusijos piliečius ir atvežė juos į Minsko Centrinio rajono vidaus reikalų skyrių. "Išaiškėjo, kad tai Rusijos gyventojai, kurie atvyko į Minską iš įvairių RF regionų pailsėti ir apžiūrėti įžymybių", - pranešė O.Slepčenka.

Pasak jo, apie incidentą pranešta Rusijos ambasadai Minske ir Baltarusijos URM.

"Kalbėti apie tai, kad sulaikyti Rusijos gyventojai priklauso kokiai nors neformaliai ar visuomeninei organizacijai, nėra pagrindo. Jie patys nenurodo, kad priklauso kokiai nors organizacijai, ir žinoma, jog su Baltarusijos piliečiais susipažino per internetą", - pažymėjo O.Slipčenka.

Tuo tarpu, kaip sužinojo "Interfax" iš neoficialių šaltinių Minske, devyni sulaikyti Rusijos piliečiai yra jaunimo organizacijų atstovai. Milicininkai juos sulaikė už tai, kad jie ant vieno pastatų Minske užrašė opozicinio turinio užrašus.

Judėjimo "Mes" lyderis Romanas Dobrochotovas, anksčiau sekmadienį kalbėdamas radijo stoties "Echo Moskvy" laidoje, pranešė, kad, jo duomenimis, sulaikytieji yra teisių gynėjai.

"Jie kaltinami tuo, kad ant kino teatro "Pergalė" sienos užrašė opozicinio turinio užrašus. Beje, pasak milicininkų, teisių gynėjai neturėjo su savimi dažų, o buvo sulaikyti tik todėl, kad tuo metu buvo prie šviežio užrašo", - pažymėjo R.Dobrochotovas.