Propagandinė IS agentūra „Amaq“ per platformą „Telegram“ pranešė, kad „Islamo valstybės“ kovotojai sekmadienį surengė ataką turistiniame Susos mieste.

„Du patruliavę Nacionalinės gvardijos pareigūnai buvo užpulti peiliu Susos centre“, – išvakarėse sakė Nacionalinės gvardijos atstovas Houcemas Eddine'as Jebabli.

„Vienas mirė kaip kankinys, o kitas buvo sužeistas ir yra hospitalizuotas“, – nurodė jis ir pridūrė, jog „tai buvo teroristinis išpuolis“.

Saugumo pajėgos vijosi tris užpuolikus, paėmusius pareigūnų ginklus ir transporto priemonę, o paskui užpuolikai žuvo per susišaudymą.

Pirmadienį Tuniso pareigūnai paskelbė, kad dėl šios atakos buvo suimti septyni asmenys.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Khaledas Hayouni naujienų agentūrai AFP sakė, kad sužeisto pareigūno būklė yra stabili.

Nuo sekmadienio „43 žmonės buvo apklausti, o septyni iš jų – areštuoti“, radijui „Radio Shems“ nurodė H. E. Jebabli.

Tarp jų yra „vieno iš užpuolikų žmona, kuri per apklausą pavadino savo vyrą „kankiniu“, sakė jis.

Taip pat suimti vieno iš užpuolikų du broliai ir asmuo, įtariamas jų užverbavimu, pridūrė pareigūnas.

H. E. Jebabli teigimu, du užpuolikai buvo broliai dvyniai, o trečiasis – vyras iš marginalizuoto šiaurės vakarinio Silianos regiono. Pareigūnas negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti pranešimų, kad ataką vykdė keturi užpuolikai.

Tunise per pastaruosius kelerius metus įvyko virtinė teroro aktų. Per vieną iš jų – 2015 metais surengtas šaudynes Susos paplūdimyje – žuvo 38 žmonės, daugiausia britai.

Susa yra už 140 kilometrų į pietus nuo sostinės Tuniso.