Prie nuotraukos ji pridėjo momentinę nuotrauką iš filmo „Esminis instinktas“ su garsiąja kojų scena ir pridūrė, kad, anot jos, Serbijos prezidentas priešais JAV prezidentą Donaldą Trumpą sėdėjo „kaip per apklausą“.

Serbijos politikai neliko abejingi Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės įrašui. Tviteryje jos įrašo momentine nuotrauka pasidalino ir komentarą pateikė Serbijos prezidento kanceliarijos vadovas ir Serbijos delegacijos Vašingtone narys Marko Džuričius.

Marija Zacharova

„Ir tik įsivaizduokite: prezidentas apie Rusiją nepasakė ne vieno blogo žodžio. Ir nepamirškite, kad prezidentas prie Rusijos vadovo durų laukė pusantros valandos ir niekada neprašė kažkokios ypatingos kėdės. Aš jums neleisiu įžeidinėti garbingosios Serbijos. Gėda!“ – parašė politikas.

Nereikėjo ilgai laukti ir oficialaus Serbijos gynybos ministerijos pareiškimo. Ministerijos vadovas Aleksandras Vulinas taip pat sugėdino M. Zacharovą dėl bandymo pašiepti Serbijos prezidentą.

„Vučičius – vienintelis valstybės vadovas Europoje, atsisakęs pritaikyti sankcijų Rusijai ir aukščiausiasis karinių pajėgų vadas, su kuriuo Rusijos Federaciją sieja didžiausio masto ir veiksmingiausias bendradarbiavimas. Žmogaus didingumo kėdės, ant kurios jis sėdi, dydis nenusako, taip pat neapibrėžia ir didžios jėgos, kurios vardu kalba, nenusako turimos drąsos visomis priemonėmis ginti savo žmones ir savo šalies draugus“, – teigia Serbijos gynybos reikalų ministras.

Vėliau buvo išplatintas ir paties Serbijos prezidento A. Vučičiaus pareiškimas – jis atsisakė reaguoti į M. Zacharovos ataką ir patikino, kad net ir Jungtinėse Valstijose jis kalbėjo apie savo apsisprendimą neatsisakyti bendradarbiavimo su Rusija.

„Tai daugiausia pasako apie ją pačią... Marija Zacharova, jos primityvumas ir neišsiauklėjimas, ką ji visu gražumu ir parodė, labai daug pasako tiek apie ją, tiek apie tuos, kurie jai skyrė tokias atsakingas pareigas. Tegul jie tuo ir užsiima, aš jai atsakyti neketinu“, – pareiškė Serbijos prezidentas.

Galiausiai M. Zacharovai teko atsiprašyti – ji paskelbė įrašo atnaujinimą. Anot jos, įrašas buvo klaidingai suprastas.

„Labai atsiprašau, tačiau mano įrašas buvo neteisingai suprastas. Jis buvo apie vieną vienintelį dalyką – nemalonų ir arogantišką „išrinktųjų“ elgesį. Protokoliniai triukai tapo vienu iš būdų, kuriuo reguliariai naudojasi amerikiečių valdininkai, norėdami sudaryti savo išskirtinumo įspūdį. O tai nepriimtina“, – teigia Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė.

Rusijos žiniasklaidoje netrukus pasirodė pranešimų, kad su A. Vučičiumi telefonu kalbėjosi Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Pasak pranešimų, jie aptarė Serbijos ir Jungtinių Valstijų prezidentų susitikimo rezultatus, taip pat – būsimas derybas Briuselyje.

„Kosovo problemos kontekste buvo akcentuota nepasikeitusi Rusijos pozicija ieškant visiems priimtino ilgalaikio šio klausimo sureguliavimo pagal Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliuciją Nr. 1244“, – teigiama išplatintame pranešime.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime neužsimenama, ar S. Lavrovas su A. Vučičiumi aptarė M. Zacharovos sukeltą skandalą.

Birželį skelbta, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas suteikė Užsienio reikalų ministerijos oficialiai atstovei M. Zacharovai nepaprastosios ir įgaliotosios ambasadorės rangą.

„Suteikti diplomatinius rangus: nepaprastosios ir įgaliotosios ambasadorės [rangą] Marijai Vladimirovnai Zacharovai – Rusijos užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir spaudos departamento direktorei“, – sakoma prezidento birželio 8 dienos įsakyme.

M. Zacharova nuo 2011 metų dirbo Rusijos URM Informacijos ir spaudos departamento direktoriaus pavaduotoja, o nuo 2015 metų rugpjūčio mėnesio – jo vadove.

2020 metų gegužės mėnesį V. Putinas skyrė M. Zacharovai Garbės ordiną „už didžiulį indėlį įgyvendinant Rusijos užsienio politikos kursą ir ilgametę sąžiningą diplomatinę tarnybą“.