Pasak portalo, vidurdienį Minsko universitetų studentai pradėjo rinktis prie kino teatro „Spalis“, esančio Nepriklausomybės prospekte. Jie būriavosi mažomis grupėmis, po kelias dešimtis žmonių, kai kurie iš jų turėjo baltai raudonai baltų vėliavų.

„12 val. 5 min. ten jau prasidėjo sulaikymai. Žmonės civiliais rūbais ir su kaukėmis sulaikė mažiausiai du vaikinus – juos nuvedė į mikroautobusą be numerių“, – pranešė tut.by.

Be to, liudininkai ir baltarusių žiniasklaida kiek vėliau informavo, kad Karlo Markso gatvėje buvo sulaikomi studentai, surengę eitynes nuo Baltarusijos valstybinio universiteto Minsko valstybinio lingvistikos universiteto link. Šalia pastarojo šeštadienį taip pat vyko protesto akcija.

Liudininkai taip pat nurodė, kad buvo sulaikyta studentų prie Jakubo Kolaso aikštės, kur ėjo protestuojantys lingvistikos universiteto studentai.

Baltarusijoje neregistruotas teisių gynimo centras „Viasna“ pranešė, kad šiuo metu jam žinoma apie 20 sostinėje šeštadienį sulaikytų studentų. Dauguma jų – vaikinai.

Minsko miesto vykdomojo komiteto Vidaus reikalų vyriausiosios valdybos spaudos tarnyba naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad šeštadienį sostinėje „buvo sulaikymų pagal administracinius procesus“. Visgi ji nenurodė, kiek žmonių buvo sulaikyta.

Išvakarėse OMON'as sulaikė penkis studentus, kurie savo Minsko valstybinio lingvistikos universiteto fojė anglų kalba giedojo „Marselietę“. Keliomis valandomis vėliau sulaikytieji buvo paleisti.

Anksčiau šeštadienį Baltarusijos švietimo ministras Iharis Karpenka nurodė imtis priemonių siekiant sugriežtinti pašalinių asmenų patekimo į švietimo įstaigas kontrolę, taip pat saugumo režimui jose stiprinti.

Baltarusiją jau beveik mėnesį krečia protestai nuo rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.