Policija buvo perspėjusi dėl „neteisėtų“ prieš karantiną nukreiptų protestų, į kuriuos, kaip manyta anksčiau, Melburne gali susirinkti šimtai žmonių.

Šią savaitę jau buvo suimti keturi žmonės, kuriems pateikti kaltinimai kursčius savaitgalį vykstančius vadinamuosius „Laisvės Dienos“ (angl. Freedom Day) protestus.

Portalas „Nine News Melbourne“ paskelbė nuotraukų, kuriose matyti į protestus susirinkusios gausios policijos pareigūnų pajėgos ir susirėmimai su protestuotojais, vykę šalia mieste esančios Atminimo šventovės.

„Policija suformavo liniją prie laiptų į šventovę. Bjaurios scenos. Kumščiavimasis. Daugybė suėmimų“, – tviteryje rašė įvykio vietoje buvęs „Nine News Melbourne“ reporteris.

Australijos nacionalinė naujienų agentūra „Australian Associated Press“ (AAP) suskaičiavo, kad į protestus susirinko apie 300 žmonių. Pranešama apie smurtinius incidentus. AAP teigimu, vienas agentūros fotografų tapo bent 20 suėmimų liudininku ir vyraujančią atmosferą apibūdino kaip „įtemptą“.
Policija teigė nekomentuosianti tenykštės padėties tebevykstant protestams.

Valstijoje šiuo metu galioja ketvirtojo etapo, ar griežčiausias karantinas. Į jį įskaitoma nuo 8 val. vakaro iki 5 val. ryto galiojanti komendanto valanda, 5 kilometrų spindulio kelionių apribojimai ir vienos valandos trukmės leidimas sportuoti lauke.

Šeštadienį vykusios kasdienės spaudos konferencijos dėl koronaviruso metu Viktorijos premjeras Danielis Andrewsas pateikė griežtą perspėjimą protestuose ketinantiems dalyvauti žmonėms.
„Tai nesaugu, tai neprotinga, to nenumato įstatymai. Žmonės eidami protestuoti elgiasi visiškai savanaudiškai“, – sakė jis.

Premjeras šeštadienį teigė, kad valstijoje pernakt buvo užfiksuoti 76 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai ir 11 mirčių, bendrą valstijos aukų skaičių kilstelėjusių iki 661, o visos šalies – iki 748. Šie skaičiai yra visiškai kitokie, nei ankstyvą rugpjūtį, kai Viktorijoje, laikomoje antrosios Australijos koronaviruso bangos epicentru, kasdien buvo patvirtinama po maždaug 700 užsikrėtimo atvejų.
Šešių savaičių trukmės Melburne galiojančias karantino priemones ketinama atšaukti rugsėjo 13 dieną.