Retame viešame pranešime pirmoji šalies ponia šiuos kaltinimus, jos vyrui pateiktus žurnalo „The Atlantic“ straipsnyje, atmetė kaip „netikrus“.

„Įžengiame į labai pavojingus laikus, kai anoniminiais šaltiniais tikima labiau, nei bet kuo kitu ir niekas nežino jų tikrųjų užmojų. Tai ne žurnalistika, tai – aktyvizmas. Ir tai smarkiai kenkia mūsų didžios tautos žmonėms“, – tviteryje rašė ji.

Ketvirtadienį „The Atlantic“ paskelbė straipsnį, kuriame cituojami keturi anoniminiai šaltiniai, teigę turintys iš pirmų lūpų gautos informacijos, esą prezidentas D. Trumpas šalies jūrų pėstininkus, palaidotus amerikiečių kapinėse netoli Paryžiaus, pavadino „nevykėliais“.

2018 metų spalį lankydamasis Prancūzijoje, šaliai minint šimtąsias Didžiojo karo pabaigos metines, D. Trumpas, kaip buvo planuojama anksčiau, nenuvyko į netoli Paryžiaus esančias kapines – oficialioje įvykių versijoje pateikiama, esą kelionė nevyko dėl prastų oro sąlygų, sutrukdžiusių prezidento skrydį sraigtasparniu.

Tačiau žurnale ši įvykių versija buvo paneigta.

Neigiamų reakcijų į straipsnį sulaukta greitai, o pats D. Trumpas tviteryje ilgai netrukus ėmėsi save ginti.

„The Atlantic“ žurnalas miršta, kaip ir dauguma žurnalų, tad jie nusprendė sukurti netikrą istoriją tam, kad galėtų gauti šiek tiek dėmesio“, – rašė prezidentas, vėliau Baltuosiuose rūmuose spaudos konferencijos metu straipsnį dar pavadinęs „gėdingu“.