Taifūnas „Maysak“ šią savaitę sukėlė smarkių liūčių visoje šalyje. Filmuotoje medžiagoje matyti vandens užtvindyta gatvė Gangvono provincijos uostamiestyje Vonsane.

Valstybinio dienraščio „Rodong Sinmun“ šeštadienio numeryje rašoma, kad šalies vadovai nusprendė nubausti „neatsakingus“ miestų ir provincijų pareigūnus, neužkirtusius kelio „rimtam incidentui, per kurį nukentėjo daugybe žmonių“.

Kiek žmonių žuvo, buvo sužeisti ar dingo, nepranešama.

Anot laikraščio, nepaisydami Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) vadovaujamos Darbininkų partijos nurodymų, pareigūnai „skubiai nesuorganizavo darbų siekiant nustatyti, kuriems nekilnojamojo turto objektams gresia pavojus, ir evakuoti visus gyventojus“.

Anot jo, „nuspręsta skirti griežtas partines, administracines ir teisines bausmes už aukas atsakingiems asmenims“.

Taifūnas „Maysak“ užgriuvo ir Pietų Korėją, ten žuvo mažiausiai du žmonės. Daugiau nei 2 200 žmonių buvo evakuoti į laikinas prieglaudas pietiniame Busano mieste.

Dėl prastos infrastruktūros ir iškirstų miškų Šiaurės Korėja paprastai labiau nukenčia nuo potvynių ir kitų stichinių nelaimių nei jos pietinė kaimynė.

Seule gyvenantis perbėgėlis iš šiaurės Ahn Chan-ilas (An Čaniras) naujienų agentūrai AFP sakė, kad Šiaurės Korėjos vadovybė baudžia vietos pareigūnus, siekdami jiems suversti kaltę.

„Siekiama parodyti, kad Kim Jong Unas niekuomet nieko nedaro blogai, o dėl žalos kalti tik jo nurodymų nevykdantys pavaldiniai“, – sakė jis.