Užuot paminėjus šventę jos tikrąją datą spalio 3 dieną, dar žinomą kaip Vienybės dieną, visą mėnesį vyks mažesnių renginių serija, siekiant išvengti didelių susibūrimų ir sumažinti COVID-19 užsikrėtimo riziką.

Rytinės Vokietijos žemės Brandenburgo sostinė Potsdamas taps 2020 metais vyksiančių ceremonijų dėmesio centru.

Šiais metais suvienijimo metinių proga rengiami renginiai vyksta praėjus mažiau nei metams po to, kai Vokietija šventė 30-ąsias Berlyno sienos griūties – bene svarbiausio įvykio naujausioje šalies istorijoje – metines.

Tačiau vietoje „žydinčių peizažų“, kuriuos šaliai po sienos griūties žadėjo buvęs Vokietijos kancleris Helmutas Kohlas, suvienijimas pasirodė esantis itin sudėtingas ir brangus projektas didžiausiai Europos ekonomikai.

Net ir praėjus 30 metų po to, kai buvo sujungtos dvi Vokietijos pusės, vis dar pastebima gilių socialinių ir ekonominių skirtumų tarp rytinės ir vakarinės šalies dalių.

Šalis taip pat kovoja su politiniu susiskaldymu ir imama baimintis, kad suvienijimo minėjimo renginius gali aptemdyti susirėmimai tarp kraštutinių dešiniųjų grupių ir protestai dėl koronaviruso priemonių.