Anksčiau gerai žinomu ir gerbiamu gydytoju dirbęs J. Williamsas rugpjūčio 13 dieną buvo paguldytas į ligoninę, jam patvirtinus koronaviruso infekcijos sukeliamą ligą.

Naujosios Zelandijos sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad 82-ejų metų amžiaus diplomato mirtis yra antroji šalyje patvirtinta mirtis nuo koronaviruso per tris mėnesius.

Sveikatos apsaugos ministras Ashley‘is Bloomfieldas pranešime sakė, kad J. Williamsas buvo vienas pagrindinių veikėjų Kuko salų medicinos bendruomenėje.

„Šiuo praradimo ir gedulo laikotarpiu mintimis esame su jo šeima ir bendruomene“, – sakė A. Bloomfieldas.

J. Williamsas Kuko saloms, „jo bendruomenei Naujojoje Zelandijoje ir dideliam jo pacientų skaičiui“ tarnavo daugiau nei 60 metų, pranešime sakė medicinos asociacija „Pasifika“.

„Jo meilė, dosnumas ir gerumas palietė tiek daug šeimų, draugų ir kolegų. Jis mums paliko savo kelionės dovanų, o už tai esame amžinai dėkingi“, – sakė jo sūnėnas, asociacijos pirmininkas dr. Kikis Maoate.

J. Williamsas Kuko salose praleido 25 metus – ten jis užėmė sveikatos apsaugos ir švietimo ministro pareigas ir trumpai 1999 metais užėmė ministro pirmininko postą. Jis taip pat dirbo Pasaulio sveikatos organizacijoje (PSO), kur ėjo vykdomosios valdybos nario pareigas.

Naujojoje Zelandijoje bendras COVID-19 aukų skaičius šiuo metu siekia 24.

Penktadienį Oklande mirė į šeštą dešimtmetį įkopęs vyras, tapęs pirmąja viruso auka per daugiau nei tris mėnesius.