Palestina tapo prezidento Trumpo rinkiminių ambicijų auka; jo komanda imasi bet kokių veiksmų, kad ir kokie kenksmingi jie būtų taikai,.. kad pasiektų jo perrinkimą“ lapkričio rinkimuose, tviteryje parašė Palestinos išsivadavimo organizacijos (PLO) generalinis sekretorius Saebas Erekatas (Saibas Erekatas).

„Tai, lygiai kaip ir JAE ir Izraelio susitarimas (dėl diplomatinių ryšių normalizavimo), nesusiję su Artimųjų Rytų taika“, – pridūrė jis.

Baltieji rūmai išvakarėse paskelbė, kad Serbija ir Kosovas pasiekė susitarimą dėl geresnių ekonominių santykių užmezgimo. Be kita ko, Serbija nutarė perkelti savo ambasadą Izraelyje iš Tel Avivo į Jeruzalę, o Kosovas pripažino Izraelį.

Belgrado sprendimas perkelti savo ambasadą yra duoklė tiek Izraeliui, tiek JAV. D. Trumpo administracija 2017-ųjų pabaigoje pripažino Jeruzalę Izraelio sostine, o 2018 metų gegužę perkėlė ten Jungtinių Valstijų ambasadą.

JAV prezidento administracija ragino ir kitas šalis pasekti jos pavyzdžiu, tačiau palestiniečiai ir daugelis Europos valstybių ją kritikavo, nes Izraelio ir palestiniečių konfliktas vis dar neišspręstas.