„Aš tiksliai nežinau, kas nutiko. Manau, kad tai tragiška, tai baisu, tai neturėtų nutikti“, – teigė D. Trumpas.

„Dar nesame matę įrodymų, bet aš juos apžvelgsiu“, – spaudos konferencijoje sakė D. Trumpas.

Prezidento teigimu, jis esą girdėjo, kad Vokietija išsiaiškino, jog praėjusį mėnesį skrydžio metu prastai pasijutęs A. Navalnas buvo apnuodytas „Novičiok“ grupės nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Europa tuomet Rusijai pagrasino naujomis sankcijomis, o NATO pareikalavo atlikti tarptautinį tyrimą dėl galimo pasikėsinimo į opozicionieriaus gyvybę.

Vokietija informavo savo NATO partneres ir NATO generalinį sekretorių Jensą Stoltenbergą, kad atrado „neabejotinų įrodymų“, jog A. Navalnas buvo apnuodytas būtent „Novičiok“.

„Mes patys jų nematėme, – omenyje turėdamas Vokietijos tyrėjų įrodymus sakė D. Trumpas. Jis pridūrė, kad atsižvelgus į tai, ką kalba Vokietija, galėjo nutikti taip, kaip jie sako. – Būčiau labai piktas, jei taip ir nutiko.“

D. Trumpas neminėjo, kokių veiksmų imtųsi, jei būtų patikintas, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritiką iš tiesų bandyta nužudyti. Tačiau jis pareiškė Rusijai iki šiol buvęs „griežtesnis, nei bet kas kitas“.

D. Trumpas taip pat teigė, kad dabar pagrindiniu klausimu jis laiko šiuo metu su Maskva vedamas derybas dėl branduolinių ginklų kontrolės. „Tai pats svarbiausias dalykas“, – teigė prezidentas.