„Tikriname griuvėsius, bet išvados dar nepadarėme“, – sakė George'as Abou Moussa iš Libano civilinės gynybos departamento.

Specialistų prietaisas ketvirtadienį užfiksavo pulsą po sugriuvusiu pastatu tarp smarkiai nukentėjusių Gemaizos ir Mar Michailo rajonų. Tai įžiebė viltį, kad griuvėsiuose dar galima rasti gyvą žmogų.

Po rugpjūčio 4-osios cheminių medžiagų sprogimo Beiruto uoste, per kurį žuvo mažiausiai 191 žmogus ir buvo sugriauti ištisi miesto rajonai, jau praėjo daugiau kaip keturios savaitės.

Čilės gelbėtojai ir libaniečių civilinės saugos komandos penktadienį ryte rankomis šalino nuolaužas, pranešė naujienų agentūros AFP fotografas. Naktį operacija buvo trumpam sustabdyta.

Penktadienį užfiksuotas pulsas buvo gerokai lėtesnis už ankstesnį įrašą, sakė Nicholas Saade'as, koordinuojantis čiliečių ir libaniečių gelbėtojų darbą.

Pasak jo, penktadienį pašalinus dalį nuolaužų buvo įrašytas septynių tvinksnių per minutę pulsas, o ketvirtadienį buvo įrašyta 16–18 tvinksnių per minutę.

Libanas, kuris išgyvena didelę ekonominę krizę, neturi pakankamos įrangos ir patirties nelaimių padariniams likviduoti. Po sprogimo vykdomas paieškos ir gelbėjimo operacijas remia ekspertai iš Čilės, Prancūzijos ir Jungtinių Valstijų.