„Rugsėjo 2-osios vakarą apie šimtą ginkluotų banditų su motociklais įsiveržė į Kagarą, kurioje gyvena maždaug 200 tūkst. žmonių, - sakė leidiniui vienas iš mačiusiųjų. – Banditai buvo mieste iki kitos dienos ryto, jie plėšikavo ir prievartavo moteris“.

Pasak šaltinio, Kagaroje buvo nužudyti mažiausiai šeši gyventojai, policija pabėgo ir pasislėpė netoliese esančiame miške. Nusikaltėliams pasipriešino tik banko apsauga, nukovusi šešis banditus, mėginusius jį apiplėšti.

Palikusi miestą, gauja nusiaubė kelis aplinkinius kaimus. Viename iš jų – Duku – buvo nužudyta 17 žmonių, yra sužeistųjų, keli gyventojai paimti įkaitais.

Nigerio valstijos valdžia paragino gyventojus laikytis rimties ir pareiškė, jog bus imtasi priemonių taikai ir saugumui šioje šalies dalyje atkurti. „Mes kreipėmės į armiją, prašydami skubiai suteikti pagalbą“, - sakė žurnalistams gubernatoriaus atstovė spaudai Mary Noel Berje.

Pastaraisiais mėnesiais įvairiuose Nigerijos rajonuose gerokai padaugėjo gaujų išpuolių prieš civilius. Daugiausia atakų užfiksuota šiaurinėse valstijose, bet smurtas plinta ir centriniuose šalies rajonuose. Banditai ima įkaitus, kad gautų išpirką, grobia gyvulius, baugina gyventojus, verčia juos mokėti įvairias rinkliavas. Valdžia priversta kovai su banditais naudoti armijos dalinius.

Anksčiau buvo pranešta, kad rugsėjo 2 d. mažiausiai 10 Nigerijos kariškių žuvo, kai teroristinės grupuotės „Islamo valstybė Vakarų Afrikoje“ (ISWAP) nariai atakavo armijos vilkstinę šalies šiaurės rytuose.