„Palau prašymas Jungtinėms Valstijoms tebėra paprastas: pastatykite objektų bendram naudojimui, o tada ateikite ir reguliariai jais naudokitės“, - cituoja laišką agentūra.

Prezidentas taip pat paragino JAV aktyviau remti Palau ekonomiką, kadangi, pasak jo, „destabilizuojančios jėgos“ jau stengiasi pasinaudoti ekonomikos nuosmukiu, prasidėjusiu po koronaviruso pandemijos į Palau panašiose nedidelėse salų valstybėse.

Pentagono vadovas M. Esperis rugpjūčio 28 d. lankėsi Palau su oficialiu vizitu, kurio metu jis apkaltino Kiniją „destabilizuojant“ padėtį Azijos ir Ramiojo vandenyno regine. Žiniasklaida pažymi, jog M. Esperio vizitas buvo surengtas Vašingtonui priešinantis Pekino pastangoms sustiprinti savo įtaką mažose, bet strateginiu požiūriu svarbiose Ramiojo vandenyno salų valstybėse.

Palau Respublika – salų valstybė vakarinėje Karolinų salyno dalyje Ramiojo vandenyno Filipinų jūroje. Šalį sudaro daugiau kaip 200 salų, kurių bendras plotas – 460 kvadratinių kilometrų. Gyventojų – apie 18 tūkst. (2019 metų duomenimis). Palau neturi savo ginkluotųjų pajėgų. Šalies ekonomikos pagrindą sudaro turizmas, žemės ūkis ir žvejyba.