„Manome, kad jūsų vizitas yra įtikinamiausias įrodymas, kad mūsų šalių santykiai yra tikrai broliški šiais nelengvais laikais, kai Baltarusija susidūrė su masiniu spaudimu, daromu tų išorės jėgų, kurios mėgino ir tebemėgina nuversti valstybę, suvaidinti jau įprastą „spalvotosios revoliucijos“ scenarijų, gerai mums žinomą iš mūsų kaimynų, taip pat įvaryti pleištą tarp dviejų artimiausių sąjungininkių – Baltarusijos ir Rusijos“, – pažymėjo R. Haloučanka.

Susitikimo fragmentą išplatino Baltarusijos premjero spaudos tarnyba.

R. Haloučankos teigimu, „tam tikros jėgos“, „patyrusios nesėkmę politiniame blickryge“, stengiasi „pakenkti šalies ekonomikai“.

„Tačiau esame įpratę grumtis su išoriniais iššūkiais. Ypač jaučiu mūsų sąjungininkės Rusijos Federacijos – kuri taip pat yra pagrindinė mūsų prekybos partnerė, šiemet nuo sausio iki liepos turėjusi 48 proc. dalį – palaikymą“, – pabrėžė baltarusių vyriausybės vadovas.

Jis pridūrė, jog abi šalys dabar išgyvena „nelengvus laikus“, atsižvelgiant į besitęsiančią koronaviruso pandemiją, pasaulio ekonomikos krizę ir Vakarų sankcijas.

„Dėl šių problemų mūsų šalių vyriausybių lygiu būtina priimti aiškius ir suprantamus sprendimus, kurie taptų ne tik ministerijų ir institucijų veiksmų gairėmis, bet ir aiškiu signalu visiems ūkio subjektams“, – sakė R. Haloučanka.

Baltarusijoje jau ketvirtą savaitę tęsiantis protestams dėl Aliaksandro Lukašenkos perrinkimo šeštai kadencijai. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais ir ragina surengti naują balsavimą.

Autoritarinis šalies lyderis ėmėsi žingsnių užsitikrinti Rusijos palaikymą. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusią savaitę pareiškė, kad yra pasirengęs pasiųsti į Baltarusiją teisėsaugos pareigūnų, jei pablogėjus padėčiai to paprašytų A. Lukašenka. Visgi jis pridūrė kol kas nematąs tam reikalo.