„Nenorėtumėme, kad mūsų partneriai Vokietijoje ir kitose Europos valstybėse skubėtų priimti kažkokius sprendimus, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. – Nėra pagrindo kaltinti Rusiją.“

Jo tvirtinimu, Vakarams nėra jokio pagrindo Rusijai įvesti naujų ekonominių sankcijų ar nutraukti „Nord Stream 2“ dujotiekio projektą. „Nesuprantame, kokia galėtų būti kažkokių sankcijų priežastis“, – teigė D. Peskovas.

Kremliaus atstovo teigimu, Rusija nori išsiaiškinti, kas nutiko griežčiausiam prezidento Vladimiro Putino kritikui, ir pridūrė, kad jo nunuodijimas yra niekam nenaudingas. „Nemanau, kad tai gali kažkam atnešti naudos“, – kalbėjo jis.

D. Peskovas 44-erių politiką įvardijo „Berlyno pacientu“, laikydamasis ilgametės V. Putino ir kitų Kremliaus darbuotojų tradicijos į A. Navalną nesikreipti vardu.

Vokietija trečiadienį paskelbė, kad A. Navalnas buvo apnuodytas „Novičiok“ grupės nervus paralyžiuojančia kovine medžiaga, 2018 metais JK panaudota apnuodijant buvusį agentą Sergejų Skripalą ir jo dukrą.

Vakarai dėl opozicionieriaus apnuodijimo išreiškė pasipiktinimą ir ragino imtis naujų sankcijų, įskaitant beveik užbaigto 10 mlrd. eurų vertės „Nord Stream 2“ projekto nutraukimą.

A. Navalnas praėjusį mėnesį prastai pasijuto skrydžio iš Sibiro metu. Jis iš pradžių buvo gydomas vienoje Rusijos ligoninėje, o vėliau perkeltas į Berlyną. Jis šiuo metu vis dar paniręs į komą, tačiau jo būklė pamažu gerėja, trečiadienį pranešė jo gydytojai.