Apie tai pranešė tut.by su nuoroda į su A. Lukašenka siejamą „Telegram“ kanalą „Pul pervogo“.

A. Lukašenka atleido Valstybės saugumo komiteto (KGB) pirmininką generolą leitenantą Valerijų Vakulčiką.

Kaip praneša žiniasklaida, iš savo postų buvo atleisti ir Baltarusijos saugumo tarybos sekretorius Andrejus Ravkovas bei Valstybės kontrolės komiteto vadovas Ivanas Tertelis.

Vėliau Baltarusijos nacionalinė naujienų agentūra „BelTa“ informavo apie naujus postus, kuriuos užėmė du atleisti aukšto rango valdininkai.

Vadovaujantis A. Lukašenkos sprendimu, buvęs KGB pirmininkas tapo Saugumo tarybos sekretoriumi, o I. Tertelis pradėjo vadovauti Valstybės saugumo komitetui, rašo rbc.ru.

Pareigų pokyčiai Baltarusijoje paaiškėjo prieš pat Rusijos vyriausybės delegacijos su ministru pirmininku Michailu Mišustinu priešakyje vizitą į Minską.

Rugsėjo 4 d. suplanuotas Baltarusijos gynybos ministro generolo majoro Viktoro Chrenino vizitas į Maskvą. Kaip pranešė Gynybos misterija, jis turi dalyvauti Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS), Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos ir Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos valstybių narių gynybos ministrų susitikime.

„Baltarusijos Respublikos gynybos ministro dalyvavimas šiame susitikime įgalins tolesnį laipsnišką bendradarbiavimą atsižvelgiant į nacionalinius interesus ir prioritetus“, – nurodė Gynybos ministerija.

Rusijos premjeras M. Mišustinas ketvirtadienį atskrido į Minską, kur turi susitikti su A. Lukašenka ir premjeru Ramanu Haloučanka.

M. Mišustiną atlydėjo vyriausybės administracijos vadovo pavaduotojas Elmiras Tagirovas, vicepremjerai Aleksejus Overčiukas ir Dmitrijus Černyšenka, energetikos ministras Aleksandras Novakas, pramonės ir prekybos ministras Denisas Manturovas, kultūros ministrė Olga Liubimova, sveikatos apsaugos ministras Michailas Muraška, sporto ministras Olegas Matycinas.

Išvakarėse žurnalistai Rusijos prezidento atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo paklausė, ar galima tikėtis, kad ketvirtadienį bus priimtas sprendimas dėl Baltarusijos valstybės skolos refinansavimo.

D. Peskovas pasiūlė palaukti premjerų susitikimo ir pareiškė, kad Maskvos ir Minsko kontaktai dėl Baltarusijos skolos tęsiasi.